Nyomdai előkészítés, tördelés, kiadvány szerkesztés árak (2022)

Home / grafikusok / Nyomdai előkészítés, tördelés, kiadvány szerkesztés árak (2022)

A nyomdai előkészítő árak alatt az olyan munkát értjük, amely abban segít, hogy nyomdakész legyen az adott grafikai munka. Ezt előzi meg a grafikai tervezés. Ma már minden sarkon van a városban kisebb nyomda, ahol például a meghívókat, névjegykártyákat azonnal kinyomtatják.

Így, akár pár kilométeren belül is ki tudod – az online elküldött grafikai terv alapján – nyomtattatni az anyagot. De mindig kérj próbanyomatot, mielőtt nagyobb mennyiségben kinyomtatnád.

A legolcsóbb általában futószalagon készül…

Gondold végig, hogy 5-10 e Ft-os munka esetében hányra van szükség egy hónapban, hogy egy céget, az alkalmazottakkal együtt fenntartson. És ennek mekkora a marketing költsége, hogy pár óránként új munkát kapjon az adott cég? Ha fontos a garancia és a minőség, akkor például választatsz minket is.

Nyomdai előkészítő és grafikai tervezés árak

  • Nagyjából 4-6  e Ft-os óradíjon dolgozik egy operátor
  • Névjegykártya újraszerkesztése 5-10 e
  • Névjegykártya tervezés 25 e Ft
  • Logókészítés 48 e Ft
  • Plakáttervezése 25 e Ft-tól

A további, konkrét grafikai tervezés árainkat garanciával itt éred el. A linken megtalálod az infót, hogy mi alapján érdemes egyáltalán grafikai tervezőmunkát megrendelned.

Készíts elő mindent a grafikai tervezés, nyomdai előkészítés, tördelés során 

nyomdák


A stressz, és meghívók „készítése” egy kalap alatt

Történetünk hőse esküvői meghívókat szeretett volna rendelni egy grafikustól, ám helyette valami egészen egyedit kapott. 🙂

Mire figyeljünk nyomdai előkészítés, meghívók, üdvözlőkártya, nyomdai, kivitelezés kapcsán?


Sajnos ez a történet sokszor adaptálható más DTP (offline grafikai anyagok) megrendelésére, például üdvözlőkártyákra vagy bármilyen más nyomdai kivitelezésre, melyet többnyire egy cég rendel meg. De bármelyik más földi halandóval is megeshet a dolog.

A pech sorozat úgy kezdődött, hogy az általa megterveztetett meghívók grafikai tervei ugyan elkészültek, de a grafikus ezután nem bocsátotta rendelkezésre a forrás file-okat (szerkeszthető, továbbfejleszthető anyagokat), mert különféle problémái támadtak, és nem lehetett többé elérni őt. Így csak egy látványterv állt rendelkezésre. Emiatt újra kellett szerkeszteni a meghívókat, újabb költségért és az ügyfél intézte a nyomdai kivitelezést is. Ám először nyomtatójával nyomtatta ki a meghívókat, és saját maga vágta össze a kinyomtatott anyagot, de stancforma híján a végeredmény inkább hasonlított egy technika órán, általános iskolában elkészített azonosítatlan objektumra, tudományosabb nevén „izére”. 🙂

 

Ezek a fránya színek folyamatosan elmászkálnak

Ezután felkereste szaporán a nyomdákat történetünk hőse, de a nyomtatás itt sem lett tökéletes. Ugyan rendelkezett nyomdai előkészített anyaggal, de az elkészült anyag nem volt színhelyes, és nem nézték meg a próbanyomatot sem, így a színek teljesen elmásztak.

A nyomdai kivitelezés újabb kudarcba fulladt. Főhősünk tajtékzó arájának már nem sok kedve volt az esküvőhöz ezek után.

Ám happy and-del végződött a történet, avagy hozzábiggyesztem a story végét is a beszámolómhoz. Végül sikerült egy megbízható céget találnia az ügyfélnek, akik határidőn belül levezényelték a teljes projektet, megnyugtatva az ügyfelet, garanciát vállalva, és azóta is boldogan élnek, ha meg nem haltak. Hogy ez konkrétan melyik cég volt, nem írjuk meg, lehet találgatni. 🙂

Néhány iparművész tervezőgrafikus által tervezett meghívó:

üdvözlőlap tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

meghívó tervezés, prospektus tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

meghívó tervezés, kiadvány tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

Meghívó tervezés, kiadvány tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculat

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
plakáttervezésAds (Adwords) kampány árak meghatározása