Prospektus- és kiadványhibák (dtp, kiadvány, prospektus, újság, grafikus, design)

Home / grafikusok / Prospektus- és kiadványhibák (dtp, kiadvány, prospektus, újság, grafikus, design)

Óvakodjunk ettől a megoldástól!

prospektus, kiadványszerkesztés, dtp

Konkrétumokat nem elemzünk, mert az nem volna ildomos. De típushibákra szeretnénk felhívni a figyelmet az asztali kiadványok kapcsán (dtp). És ehhez sok ihletet adnak a különféle kiadványok, prospektusok (dtp). Ha a kép rossz minőségű, vagy nincs harmóniában a többivel, esetleg nincs keretbe téve, és összefolyik a szöveggel az nagyon el tudja rontani az összhatást. Ha pedig rondán néz ki, akkor meg mi értelme létrehozni? A másik orbitális hiba, amikor a szöveg nincs megfelelően formázva. Például sorkizárt ugyan, de a szavak közti távolság akkori, mint ide Las Vegas.

prospektus, kiadványszerkesztés, dtp

,,Hú, de béna lett, nem baj, feldobjuk valamivel” Van, aki megspékeli a dolgot azzal, hogy 2-3 betűtípusnál és méretnél többet használ, mely szintén elcsúnyítja az összhatást. Egy prospektus, kiadvány esetében az impozáns megjelenés nagyon fontos szerepet játszik, hiszen sokszor ez az első benyomás az ügyfél számára. Ezt nem szabad megspórolnunk, mert ha az ügyfél nem is ért hozzá, szép érzéke mindenkinek van. Na, jó majdnem mindenkinek.:)


,,Valamit válasszatok ki és jó lesz az” tipikus esete. Ez a stratégia a lottószelvény kitöltésénél sem biztos, hogy bejön, de a prospektus, kiadvány szerkesztésénél biztos, hogy nem. Az alapnál is „alapabb” kérdések: Kiknek szól a prospektus? Ők hol érhetőek el? Milyen célt szolgál a kiadványunk (dtp)? Pozícionál és ad egy jó ajánlatot? Fontos, hogy bővíthető legyen később (használhatunk betétlapokat is, ha gyakran változik a tartalom)? Ha az ár változik a magazinban, inkább egy linkre kattintva lehessen tájékozódni, mint csalódást okozva az ügyfélnek más árat adunk személyesen.
.
Nagyon tudatosan meg kell terveznünk a folyamatot és csak utána létrehozni az újságot. Különben, ha közben találjuk ki a tartalmat, akkor nem leszünk biztosak magunkban és folyton folyvást meg akarjuk majd változtatni azt. De ezt inkább hagyjuk meg az adótörvényeknek.:)

Néhány általunk készített kiadványtervezet, mert beszélni bárki tud, igaz?

prospektus, kiadványszerkesztés, dtp

prospektus, kiadványszerkesztés, dtp.

Keresztes Attila

www.spiritlab.hu


“Adunk egy grafikust ajándékba 1 napra”

Related Posts

Privacy Policy Settings

google-analytics
szórólap készítés, grafika, szóróanyaggrafikus, grafikai tervezés