Weboldal fejlesztés és tervezés teljesen máshogy, ha nyitott vagy a különlegességre

Home / webdesign / Weboldal fejlesztés és tervezés teljesen máshogy, ha nyitott vagy a különlegességre

Mi a különbség az egyedi honlap és sablonokból elkészített weboldal között?

Alap esetben először tisztázni kell, hogy teljesen új honlapra van szükséged (weboldal tervezés), vagy egy meglévőt kell fejleszteni (weboldalfejlesztés). És nem mindegy, hogy egyedi programozású honlapot szeretnél, vagy meglévő sablonokból elkészült honlapot.

Utóbbi jóval olcsóbb, mert nem kell a 0-ról nekiesni a hadműveletnek és ehhez kezelőfelület is jár, így bármikor Te is tudod szerkeszteni a honalapot. 70-80 dollárért (áfával együtt) már nagyon professzionális sablonokat lehet vásárolni. De ezt természetesen össze is kell rakni. Ez az alap.

Iparművész tervezőgrafika, ami azonnal kiemel a tömegből

Az alap tisztázása után, nézzük mivel lehet megspékelni a dolgokat. Érdemes iparművész tervezőgrafikával feldobni a honlapot, esetleg 3 dimenziós képekkel stb. Sok esetben nem feltétlen drágább, mintha grafikust bíznál meg, így érdemes bekérni az árat (weboldal, webshop árak).

 

 

A weboldaltervezés és weboldalfejlesztés része lehet a megfelelő marketingpszichológia alapján megtervezett szöveg elhelyezése is, ha hosszú távú sikerben gondolkodsz. Mert azzal, hogy lesz egy honlapod nem fog történni semmi, mert nem 1997-et írunk.

A legjobb, ha marketingpszichológiában jártas szakemberek tervezi meg a weblapodat. És itt nem egy nyomulós marketingre kell gondolni, mely erőszakosan, folyamatosan ostromol minket, hanem olyanra, amelyik elősegíti, hogy az érdeklődök maguk keressenek meg minket. Sokkal természetesebb, emberibb és nem járatjuk le vele a cégünket sem (lásd 95-98 %, aki nem veszi meg a „nyomulósok” termékeit)…

 

Különleges funkciók leprogramozása

Ehhez sokszor szükség lehet egyedi programozásra is például egy játék tervezése esetén. De néhány különleges dolgokat is bele tudunk programozni a honlapunkba, hogy kitűnjünk a konkurenciához képest, aki csak a fapados megoldást választja.
Jó kis pl. hőtérképes marketing elemzéssel példának okáért egy webshop esetében akár meg lehet többszörözni a megrendelők számát. És, amúgy is jó, ha egy stabil programozású honlap áll a háttérben, mely megbízhatóan működik.

 

Keresőoptimalizálás és content marketing egy kicsit másképpen

A weboldal tervezése és fejlesztése kapcsán bármilyen furán hangzik, de a keresőoptimalizálás (SEO) is nagy szerepet kell, hogy kapjon, hogy meg is találják az oldalunkat. Hiába klassz az oldal, ha a kutya sem jár arra.
Erre vannak nagyon jó on-site SEO megoldások, melyeket követik az off-site SEO pl. linképítés, amikor kívülről erősítjük meg a honlapot. A profi szövegírók pedig akár a saját honlapunkra, akár pl. a Facebookon folyamatosan írják a szöveget, hogy folyamatos (értsd, hetente többszöri) legyen a publikációd, mely egyre erősebbé teszi az oldaladat és egyre több érdeklődőt hoz a weboldaladra.

 

Webergonómia és webjog

Természetesen a webergonómia (könnyedén megtalálja a user, amit keres a honlapodon) és a webjog is nagyon fontos tényező, ha jól működő weboldaltervezésre adod a fejedet. És a profik előre tisztázzák ezeket a szempontokat is, így utólag nem érhet meglepetés… Pl. tudtad, hogy kötelező a honlapodon a hosting szolgáltató elérhetőségeit feltüntetned, különben bármikor megbüntethetnek és gondolom a GDPR rendeletet sem kell bemutatnom Neked külön?

A felsorolt megoldások mind egy kézben elérhetőek nálunk, így Neked nincs más dolgod, mint hátradőlve várni a vevők seregét. Érdekel a folytatás, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy minél hamarabb elindíthassuk a folyamatot.

Keresztes Attila


PR szakon diplomáztam, aztán pszichológiát tanultam. De a működő online marketing + SEO fogásokat számomra a 2005-ben indított vállalkozásom és sok-sok kávé társasága mutatta meg.

Related Posts

Privacy Policy Settings

google-analytics
weboldal készítő, honlapkészítés árak, honlap készítés ár, weboldal készítés ár, weboldal készítés árakarculattervezés, arculattervezés ár, arculat