Életmentő reklámgrafika? Kreatívok, reklámgrafikák elkészítése azonnal (2022)

Home / grafikusok / Életmentő reklámgrafika? Kreatívok, reklámgrafikák elkészítése azonnal (2022)

kreatív

A számítógépes grafikusok „életmentőkké” válhatnak?

Reggel lázasan csörög a telefon, mert valakinek sürgős grafikai „életmentésre” van szüksége. Mai rohanó világunkban ez érthető módon, gyakran előfordul.

Erre az esetre, vannak nagyon klasszul bevált eszközök, mellyel szinte percek alatt tisztázni lehet – akár egy bonyolult projekt grafikai kérdéseit -, és az árajánlat szinte azonnal megérkezik.


A részletek leírására nincs lehetőség, előnyeit csak kedves ügyfeleink élvezhetik, a konkurencia nem (A Szerk.:)).:
:

 

Egy, két, há’!

Ezután, ha a megrendelés megtörtént, kezdetét veszi a kemény és okos munka, harcedzett grafikusok, fejlesztők által. Az ügyfél a következő információkat hozza tudomásunkra:

,,Van egy kis csúszásunk a művész grafikusunk elszállt, így olyanokra lenne szükségem, akik ismerik a naptárat és kreatívak, a referenciátokat láttam és nagyon tetszettek.”

,,Köszönjük a lehetőséget és a bizalmat, mi lenne a feladat konkrétan és mi a határidő?”

,,Hétfőre kéne egy kreatív 3 változatát elkészíteni.”

,,Tehát van rá 2 nap, történetesen a hétvége. Milyen információk állnak rendelkezésre?”

,,Sajnos nem sok, még nincs kiforrott arculata a cégnek és egy esemény kapcsán muszáj hétfőn előállnunk néhány új ötlettel.”

Na, erre varrjál gombot!

Így vagy úgy, ez egy klassz kihívás. Néha meg szokták spékelni a feladatlistát egy szlogennel is, nehogy halálra unja magát a számítógépes grafikus, illetve reklámgrafikus. 🙂 Mert sok multinacionális cég hiszi azt, hogy a grafikus dolga a szlogenek megalkotása a kreatívok mellé. Nem, ez marketing feladat!

Kitérő: ha pontosan ismered a buyer personát (azaz, hogy kinek szól az ajánlatod) és azt is tudod, hogy konkrétan mit akarsz eladni, akkor könnyen megszületik a válasz, mert jól definiáltad a régi nevén célszegmenst (célközönséget). Hogyan? Így (lásd marketing cikkek).

 

Jóllehet a grafikusnak is lehetnek klassz ötletei annak ellenére, hogy nem marketinges. De azért nem ildomos a marketinges kollégát munka nélkül hagyni. 🙂
Persze, azért ha a multi egy reklámügynökséget bíz meg, akkor joggal elvárhatja azt a frappáns szlogent a kreatív mellé.

 

Csak 1 maradhat!

Sok multi szeret akár 10 grafikai stúdiónak is megbízást adni egyszerre, kvázi ingyen dolgoztatni, de aki megnyeri a tendert, az busásan kárpótolva lesz. A valamit valamiért az talán jobban bejön, mint a szerencsejáték, de több a munka is vele. Mindig nem lehet nyerni, igaz? És azt is megértem, ha valaki jó szakembernek tartja magát és nem szeretne (már) ingyen dolgozni (kockáztatni).

Na, ott tartottunk, hogy megvan a szlogen. Erre érdemes felépíteni a grafikát, az arculatot és kész is van a kreatív reklámgrafika.
Egyszerű igaz? Nem!

Először informálódni kell, ötletelni és utána megtervezni, összerakni az egészet. Sokszor a semmiből megalkotni valamit a legnehezebb, már elkészült, pocsék anyagot átdolgozni pedig művészet. 🙂

És ez szűk határidővel nem mindig könnyű. Ez olyan, mint a ,,mondj egy jó viccet vagy énekelj valamit most”.

Van, akinek sikerül és akad olyan is, akinek nem. Hiszen kreatív ötletet nem lehet erőltetni, bár az ihlet állapotába bele lehet kerülni az kétségtelen.

 

De beszélni könnyű, nézzünk néhány példát visszafogott, de vidám, konzervatív kreatívokra:
.

Játék kampány elemei

vVélemény láda készítés, szórólap tervezés, kiadvány tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

Ha reklámgrafikára és garanciára van szükséged, akkor tegyél minket próbára. Legyen szó:

  • egyedi arculattervezésről, kreatív grafikai előkészítésről, kiadványszerkesztésről,
  • letisztult, figyelemfelkeltő grafikus tervezésről,
  • logótervezésről, névjegykártyáról, levélpapírról,
  • off-line hirdetésről, plakátról, szórólapról, prospektus tervezésről, dekorációról, reklámtábláról,
  • reprezentációs tárgyakról, információs táblákról, stb.
    .

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
Szórólap készítés és tervezési árak meghatározásaIllusztráció és grafika