Weboldal készítés árak garanciával (2024)

Home / webdesign / Weboldal készítés árak garanciával (2024)

Mi az a WordPress, és miért érdemes abban gondolkodni? 

Ma már a 0-ról lefejleszteni nem szoktak weblapot, mert nagyon költséges (kivétel nagyon különleges, egyedi igény esetén). Rendelkezésre állnak alap sablonok, amik ingyen elérhetőek, és ezek továbbfejleszthetőek. A legnépszerűbb megoldás a világon a WordPress weblapok és webshopok.

 

Mi alapján születnek a weboldal készítés árak?

Ehhez szükség van némi információra, hogy pontosan mit szeretnél, mert önmagában a weblap, olyan mint egy ruhadarab. Elég sok tényező határozza meg, hogy milyen legyen. Blogolásra kell, vagy terméket / szolgáltatást értékesítenél, és inkább webshopra van szükséged?

Bár, mivel infószerzés és nem vásárlás céljával jönnek az emberek a netre, így alapvető SEO szempont, hogy legyen legalább 20-40 minőségi (értsd a tartalomra és grafikára) aloldalad, mely alatt nyilván nem a kapcsolat oldalt értjük. Ergo, a blog indítása erősen javallott.

Konkrét weblapkészítés és egyéb árak

Rengeteg profi sablon érhető el hozzá, ami a kinézetért felel. Ezek nagyjából 15-40 e Ft-ért érhetőek el Áfával együtt. Ezen kívül szükség van tárhelyre, ami éves szinten nagyjából minimum 10-20 e Ft-ba kerül, és a domain név évente körülbelül 1-2 e Ft. Természetesen valakinek össze is kell raknia a honlapot, ami a piacon hozzávetőlegesen jelenleg minimum 100-200 e Ft. Találhatunk már 50 e Ft-tól is ajánlatot, és több százezer, milliós tétel is szóba jöhet.

Ezek a weboldal készítés árak pár menüpontos, normál, természetesen reszponzív (ez már alap) honlapokra vonatkoznak. A webshop jóval drágább, általában 200-400 e Ft az átlagáruk. Azzal tudsz pénzt spórolni, ha a termékeket, leírást Te csinálod meg.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy néhány tervet, például iparművész tervezőgrafikussal elkészíttetsz, és a WordPress honlapot ez alapján rakja össze a site-builder. Ez esetben nincs szükség a sablon megvásárlására. A grafikai tervezés általában tervenként már akár 100-200 e Ft-tól elérhető lehet. Ilyenkor egyedi elképzelés alapján szoktak 1-1 aloldalt megtervezni egy egyszerűbb honlap esetén.

Wordpress weblapkészítés

A honlapod alapján fognak megítélni Téged

Az ízléstelen honlap és weboldaltervezés úgy riasztja az embereket és a leendő vevőket amikor szemrevételezik honlapunkat, mint az alkoholistát a vízivás.

A 27 javaslat weblapodhoz, hogy 0 ügyfeled legyen cikket mindenképpen olvasd el. Sok hasznos infó van benne.

Ha minden lényeges dolog érdekel a weblapkészítés kapcsán és nem akarsz pórul járni, akkor ezt olvasd el, itt mindent részletesen megtalálsz a témában: Mire figyelj, ha (új) honlapot akarsz magadnak? + webgrafika előtte-utána rész

Update 2024: 2023-ban a hazai infláció kb. 20% volt, mely a honlapkészítés területén is természetesen áremelkedéssel járt. Emellett egyre gyakrabban használják a mesterséges intelligenciát. Ez sok esetben megkönnyíti a munkafolyamatokat.

 

Mitől függnek még az árak, és milyen a korrekt árajánlat?

Konkrétan mire van szükség? Például microsite (SEO szempontból nem javasolt), vagy bonyolultabb tartalommal és funkcióval bíró webshop? Bankkártyás fizetéssel, automatikus „árufeltöltéssel”, ahol a termékek maguktól frissülnek minden aloldalon amikor egy „központi” helyen megváltoztatod (lásd képek és leírások). Ez akkor előnyös, ha több ezer terméked van.

Milyen marketingmérési eszközök vannak benne? Például klikkelések mérése, hőtérképes elemzés. Ezen kívül milyen adatbázis működik a háttérben, például árajánlatkérés és hírlevélre történő feliratkozás, stb.

Szóval, önmagában megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy honlap, az hasonló ahhoz, mint ha azt kérdeznénk meg, hogy mennyibe kerül egy kocsi. Éppen ezért mi első lépésben díjmentes konzultációt tartunk, mert nagyon sokszor ez alapján születnek jó ötletek. Gyakran kiderül, hogy nem pont arra van szüksége az ügyfélnek, amit elgondolt.

Például szeretne SEO szövegre megírt honlapot készíttetni / fejlesztetni, és azt gondolja, hogy ezt profi honlapkészítővel / fejlesztővel és szövegíróval fogja elérni. Ekkor rápillantva a Search Console-ra kitűnik nekünk, hogy van néhány beállítás, amivel meg tudja akár duplázni a forgalmat, és az töredékébe kerül a fejlesztésnek és szövegírásnak.

Az ügyfél örül, és így közvetett módon mi is ezt tesszük. Tehát a végső cél a lényeg, és a legjobb eszközt kell kiválasztanunk, hogy eljussunk odáig. Éppen ezért érdemes több helyről árajánlatot kérni, de azt is figyelni, hogy mennyire veszi komolyan az ügyfelet a honlapkészítő cég. Kap egy általános árajánlatot, vagy előzetesen átbeszélik a részleteket? Ezáltal energiát, időt rak bele és személyre szabott árajánlatot ad? Nem mindegy.

Egyéb szempontok, ha nemcsak honlapot, hanem magas forgalmat és konverziót is szeretnél elérni

Hiába magas a forgalom, ha senki nem rendel semmit, ezért a konverzió is nagyon fontos szempont. Honlapból pedig több milliárd van, így azzal, hogy eggyel több lesz, még semmi nem fog történni. Éppen ezért a leghatásosabb, ha több szempontból megközelítve egyszerre lesz a honlapod:

  • letisztult, modern, megfelelően működő, webergonómikus (design és technikai háttér),
  • átlátható, SEO és marketing szöveggel ellátott, hatékony (tartalmi rész),
  • GDPR és egyéb webjoggal kompatibilis,
  • egyedi, mely kiemelkedik a többi közül.

Hogyan lehet ezt elérni? 

Először is érdemes olyan céget választani, amelyik nemcsak a honlapkészítéshez, hanem az online marketinghez is ért, lásd keresőhirdetések és keresőoptimalizálás. Online marketingtanácsadás, tervezés mellett a gyakorlatba is át tudja ültetni a dolgot. Magyarán, felelősséget vállal az általa elkészített online marketingterv kapcsán.

Ezáltal egy kézben, komplexen mindent összefog egy csapat, és nem kell 4-5 cégtől összefésülve árajánlatot kérned a weboldalkészítés kapcsán.  Ráadásul nincs időbeni elcsúszás és felelősségpasszolás. Sokszor még jóval költségkímélőbb is a dolog, és jóval gyorsabb.

Néhány referencia

Weboldal tervezés, weboldal készítés

Weboldal készítés, web programozás, webshop készítés

Weboldal tervezés, weboldal készítés

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
CMS (tartalomkezelő rendszerek)nyereséges webshop