(WordPress) weboldal költöztetése, akár más domain név alá

Home / programozás / (WordPress) weboldal költöztetése, akár más domain név alá

Ehhez azért kell alaptudás, különben veszélyes lehet, de azért nem életveszélyes.:) Előre tisztázzuk a hosting (tárhely) szolgáltató céggel, hogy milyen paraméterekre van szükség, és, hogy azt a feladatot képes-e ellátni az új hely. Vannak ingyenes, sokszor megbízhatatlan tárhelyek – tisztelet a kivételnek -, és bosszantó lehet őket kifogni, így tényleg érdeklődjünk előtte serényen.

 

A költözés menete

1. lépés pl. Total Commanderrel lementjük a weboldal tartalmát és felmásoljuk az új tárhelyre

2. lépés az adatbázis exportálása (php my admin): tárhelyszolgáltatónknál belépünk és letöltjük. Ez egy “gz” kiterjesztésű “sql” file. Exportálnunk kell.

3. lépés során az új tárhelyen új msql adatbázist hozunk létre (új név, jelszó, előtag, azaz prefix megadása). Minden jogosultság legyen bepipálva.

4. lépéskor ezt az új létrehozott adatbázist kikeressük (még üres lesz, mert nem másoltunk bele semmit). Ezután ide importáljuk a 2. lépésben exportált file-okat.

5. lépés: wp-config file-t Total Commanderrel megnyitjuk és átírjuk benne az új általunk létrehozott táblanév, jelszót és persze az adatbázis nevét (ezt a tárhelyszolgáltató tudja megmondani pontosan) stb. Így fel tud csatlakozni a megadott adatokkal a rendszer.

 

Ha a weboldal URL-je is megváltozik

Akkor ezen kívül még újra belépünk a php my adminba és a táblák közül kikeressük a “options” táblát, rákattintunk és átírjuk az új URL nevére. Ezen kívül ugyanebben a táblában a “home”-nevű file-t is átírjuk az új URL nevére. Hajrá!

.


PR szakon diplomáztam, aztán pszichológiát tanultam. De a működő online marketing + SEO fogásokat számomra a 2005-ben indított vállalkozásom és sok-sok kávé társasága mutatta meg.

Related Posts

Privacy Policy Settings

google-analytics
névjegykártya keszítésnyereséges cég