Programozás, weboldalfejlesztés

Szeretnél egy minőségi honlapot, esetleg a mostanival nem vagy elégedett? Szeretnél kilógni a tömegből egyedi iparművész által tervezett grafikai megjelenéssel, arculattervezésre van szükséged? Esetleg különleges funkciók, saját plugin kellene? Meglévő honlapodat kellene karban tartani, vírusmentesíteni? Online marketing és keresőoptimalizálásban, SEO webszövegírásban lenne szükséged segítségre? Bármiben tudunk segíteni ezek közül.

Weboldal nélkül nem lehet igazán sikeres a kkv

Ma már mindent online keresünk, így weboldal nélkül nemigen tud egy kisebb cég vagy kkv sem boldogulni. Weboldal nélkül nem tud megismerni a célközönségünk. A kapcsolattartásban is fontos szerepet játszanak a weblapok, ahogyan régen névjegykártyát használtunk. Saját brand létrehozásához is nagyon fontos a weboldal elkészítése.

A honlap olyan, mint egy folyamatosan működő hirdetőtábla, amit karban kell tartani, ahogyan más szoftverek, például a böngészőnk is folyamatosan frissül. Nincsenek földrajzi korlátok, és nagyon sok hasznos infót helyezhetünk el rajta. Segítségével automatizált vevőszerző rendszert építhetünk ki.

Kétféle típusú honlap közül lehet választani

Egyedi készítésű honlapok (egyedi, drága, lassabban készül el)

Alapvetően kétféle típusú honlap közül választhatunk. Vannak a nulláról kezdve megalkotott, egyedi honlapok. Régen csak ilyenek álltak rendelkezésre. Azonban mivel ugyanazokra a funkciókra szokott általában  igény lenni, ezért programozók előre megírták a paneleket, melyek bármikor összeilleszthetőek egy honlappá. Ezzel sok időt és pénzt lehet megspórolni. Éppen emiatt az egyedi készítésű honlapok már nem olyan népszerűek.

Ha azonban nagyon specifikus honlapra van szükség, például különleges számlázó szoftvert szeretnénk üzemeltetni, akkor kétség kívül jó megoldás lehet egyedi programozásban gondolkodni. Az átlagos áruk 200.000-300.000 Ft-tól indul, mert külön grafikai tervezésre és site-buildingre is szükség van.

 

weblapfejlesztések

A weblapfejlesztések segítségével igazán egyedi funkciókat tudunk létrehozni a honlapunkon

Meglévő sablonokból készült weblapok (gyorsabb, olcsóbb)

Ezen kívül léteznek olyan megoldások, melyek panelekből épülnek fel. Ilyen például a WordPress is. Ezáltal manapság jóval gyorsabban és költségkímélőbb módon lehet összerakni egy weblapot. Ehhez vannak kiegészítőként sablonok, amik a megjelenésért felelnek. Sok ezer sablon közül válogathatunk és ezeken természetesen minden módosítható is.

A fenti linken csak példák érhetőek el, melyek 15-30 e Ft-ba kerülnek. Magyarítható, átszínezhető, átnevezhető minden, stb. és természetesen a teljes tartalmat is cserélni kell. Így lehet a legegyszerűbben honlaphoz jutni a mai világban.

Ugyanígy, vannak pluginok (bővítmények) is, melyek nagy része ráadásul ingyenes. Ha valami mégis hiányozna, vagy kiegészítésre szorulna, akkor a weboldalfejlesztéssel ezt ki lehet egészíteni. Ez alapján szinte bármi megvalósítható. Az interneten a honlapok többsége a népszerű WordPress motort használja erre a célra. A WordPress honlap 80 e Ft-tól átlagosan 100.000-200.000 Ft között érhető el, mely sok minden függvénye.

Természetesen az egyedi készítésű honlapok teljes mértékben személyre szabottak. Azonban az tévhit, hogy a rövidebb forráskód miatt mindig gyorsabbak, mert a szerver oldalon is lehet gyorsítani weblapot.

És ha a honlap elég gyors, és működnek a funkcionalitások, akkor keresőoptimalizálási szempontból teljesen megfelelő az oldal. A felhasználók nem a forráskódot fogják nézegetni, hanem magát az oldalt.

Egyéb lényeges dolgok a weboldalfejlesztésen kívül

Meghatározó, hogy milyen adatbázis van a honlap mögött, mely az adatokat gyűjti, lásd hírlevél feliratkozók, vásárlók, stb. Emellett a webjogra (például GDPR) is nagy hangsúlyt kell fektetni (ajánlunk megfelelő jogi szakembert), hogy ne büntessék meg az oldalt. Az arculattervezés során pedig jó, ha összhangban van a logótervezés és a webergonómia is a honlappal együtt.

Emellett a keresőoptimalizálás is nagyon fontos, mert a sok milliárd oldal közül nem biztos, hogy a miénket fogják éppen megtalálni. Az online marketing megoldások segítenek abban, hogy a konverzió (kattintási arány) is megfelelő legyen. Hiszen nem elég megtalálni a weblapot, fontos, hogy vásároljanak is a segítségével.

Manapság megnövekedett a cyber bűnözés, mert egyre nagyobb a forgalom és e-kereskedelem a neten. Éppen ezért a honlap frissítése és védelme, karbantartása nagyon fontos. Ha ez nem történik meg, akkor nem fog megfelelően működni, és könnyen feltörhetik. Ezt nem biztos, hogy észrevesszük, de a Google visszasorolhatja emiatt a honlapunkat.

Miben tudunk a fejlesztés kapcsán segíteni? 

A honlaptól, webáruháztól, PayPal, Braintree, Simple Pay, Barion bankkártyás, stb. fizetéstől a bonyolultabb rendszerekig, pluginok (bővítmények) megírásáig, egyedi programozással, vagy nyílt forráskódú (pl. WordPress sablonokból), rendszerekkel bármit megoldunk.

Ugye egyértelmű, hogy csakis reszponzív (bármely eszközről kukucskálva weboldaladat jól látható), és admin felülettel ellátott honlapról beszélünk, hogy Te is szerkeszteni tudd az oldalt?

Fontos a webergonómia (felhasználói kényelem), de az is, hogy pontosan mérhesd például a klikkeléseket a konverzió miatt, stb., és ez már reklámpszichológia. De egy biztos, csak az fejleszthető, amit előtte mértünk.

Grafikában, SEO (keresőoptimalizálás) és marketingpszichológiában (szövegírással együtt) is tudunk segíteni Neked, hogy komplexen egy kézben megvalósuljon minden.

Nyitott vagy a folytatásra?