Ingyenes banner és plakát stb. tervezés online (2022)

Home / grafikusok / Ingyenes banner és plakát stb. tervezés online (2022)

Poszterek, bannerek készítése ingyenes grafikai szoftverrel

Egyre többen blogolnak, gyártanak tartalmakat. Ehhez szükségük lehet a Facebookra vagy honlapjukhoz ingyenes profi képekre. Ez ma már akár grafikus nélkül is megoldható. Jó megoldás lehet a Canva használata erre a célra. De a DesignCap is jó. Elég sok sablon érhető el, és nem kell hozzá grafikai tudás, hogy bűvészkedjünk vele egy picit. 🙂 Saját célra, hobbi szinten, tökéletes megoldás lehet.

Külön kategória alapján is rá tudunk keresni az adott témára. Ráklikkelve az adott képre, könnyedén meg tudunk bármit változtatni. További fotókat, szövegeket, ábrákat is el tudunk helyezni. Van lehetőség háttér átmenetet, textúrát is kiválasztani. JPG-be és PNG-be is ki tudjuk menteni a grafikai anyagokat.

Arra mindig figyeljünk, hogy jogilag milyen lehetőségeink vannak a felhasználás tekintetében. És ha offline területre szánjuk, mindig csináljunk próbanyomatot, mielőtt nagy mennyiségben a print gombra tenyerelnénk.

A pincér lekiabálta a vendéget, mert más köretet rendelt, avagy plakát, kupon stb., tervezése

A grafikai tervezés mellett egy nagyon fontos dologra szeretném felhívni a figyelmedet.


plakát, kupon tervezése

Mr. Dühös Pincér, aki nem viccel

 

Hogy ennek mi köze a grafikához? Pillanat, rögtön kiderül, de előbb jöjjön egy történet.

Egyszer egy étteremben valaki rántott sajtot rendelt sült krumplival, sok-sok ketchuppal és tartármártással. De a pincér mikor felvette a rendelést, szinte meg volt sértve, hogy nem rizst rendelt köretnek a vendég, mert a pincér nem szereti a sült krumplit, főleg nem ketchuppal. Elkezdett vicsorogni, ez a kép akkor készült róla, teljesen spontán módon. Ezt a szituációt el tudod képzelni? Én nem.

De vajon miért van az, hogy sokan az alapján rendelik meg a grafikai szolgáltatást, a webdesign-t, plakátterveket hogy nekik mi tetszik? Rengetegen esnek abba a hibába, hogy olyan instrukciókat használnak fel, melyek saját véleményüket, vagy családtagjaik véleményét tükrözik. De vajon ők fogják megvásárolni a terméket, szolgáltatást? Nem.

A jó reklámszakembernek, marketingesnek nincs véleménye, csak mint egy jó tudós, figyel és nem ítélkezik. Objektív. És ha mindenkinek fehér alapon három kék pöttyre van szüksége mert azt szeretné, az a trendi, akkor azt fogja elkészíteni nekik. Miután A/B teszt alapján meggyőződött erről.

Sokszor láttunk már példát arra, hogy vannak marketing alapok, amik ugyan nem működnek, mégis megjelenik a cáfolat, amikor pont azok kezdenek el működni. Például mikor egy CTA (Call-To-Action) gombot vagy form-ot (feliratkozási űrlap) lejjebb helyezünk (például a hajtás alá) és mégis nagyobb lesz a konverzió, mert bonyolultabb szolgáltatásról / termékről van szó, amit előbb érdemes elmagyarázni a kedves ügyfélnek, mielőtt azonnal feliratkoztatnának és megrendelnék azt.

Mi az, ami valójában érdekli a vevőt, és mi az ami egyáltalán nem, a termékünk / szolgáltatásunk kapcsán? Fontos, hogy tudjuk, hogy hogyan érdemes megcélozni leendő kedves ügyfeleinket, lead-eket (érdeklődő), hogy meg is halljanak minket. Ez nyilván a hatékony marketing feladata.

 

Teljesen mindegy, hogy mit terveztetünk, ha nem lesz eredménye

Lényegtelen, hogy reklámtáskák, brosúrák, plakátok kuponok tervezése a harci feladat, ha nincs előtte alaposan végiggondolt koncepció. Lehet, hogy ez sablonosnak hangzik, de sok embert láttam ebbe a hibába esni, és ezért írtam meg ezeket a cikkeket.

Százezereket dobtak ki az ablakon feleslegesen. Volt aki már egy éve bérelte a helyet, ahol a termékeket tartotta (még egyet sem adott el belőle) és a marketing terve sem volt kész, nemhogy a weblapja. Milliókat tapsolt el a többi felesleges költséggel együtt.

.
Az emberek nem azt veszik meg, amire szükségük van, hanem…

Az árképzésnél is fontos szerepet játszik a piackutatás például a plakáttervezési árak esetében is.

Nem lehet itt sem csak úgy a hasunkra csapni és mondani valamit, aztán csodálkozni, hogy nem lesz eredménye. Hiszen az ember nem azt veszi meg, amire szüksége van, hanem amire vágyik. De ez már reklámpszichológia. Ahogyan az is, hogy kb. 95%-ban mindig érzelmi alapon döntünk.

Még egy gondolat. Egyre többen jutnak arra a felfedezésre, hogy jobban járnak, ha iparművész logókészítőkkel, plakáttervezőkkel, weblapkészítőkkel, arculattervezőkkel, grafikusokkal, stb. dolgoztatnak, mert nem biztos, hogy árban van különbség, ám az eredmény kapcsán valószínűleg lesz.

Persze vannak olyan grafikusok, akik nem végezték el a régi nevén Magyar Iparművészeti Egyetemet és ennek ellenére nagyon ügyesek. Legyen szó tehát a weblapkészítéstől, brosúrákról, névjegyekről, a reklámtáskákon át, a plakátok, kuponok készítéséig, tervezéséig az iparművész tervezőgrafikus nagyon szépen dolgozik.

.

.

Ha nem hiszed járj utána és nézd meg referenciáinkat:

plakátok, kupon tervezése

szórólap tervezés, kupon tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
Marketing tölcsérnyomdai előkészítés