Logók, emblémák, piktogramok, ill. logótervezés árak iparművész tervezőgrafikus által (2022)

Home / grafikusok / Logók, emblémák, piktogramok, ill. logótervezés árak iparművész tervezőgrafikus által (2022)

Garancia, gyorsaság és iparművész tervezőgrafika

2003 óta vagyunk a piacon, és grafikai stúdióként nem tartunk fenn külön irodát, így minden szolgáltatásunk online, azonnal, kényelmesen, reális áron bárhonnan elérhető.

Arculattervezési árak

  • Logótervezés 48 e Ft-tól,
  • névjegykártyatervezés 25 e Ft-tól,
  • e-mail aláírás 15 e Ft-tól,
  • csomagolástervezés 50 e Ft-tól,
  • kisarculattervezés 120 e Ft-tól,
  • honlapkészítés 75 e Ft-tól.
  • Teljes branding tervezést 380 e Ft-tól tudsz tőlünk megrendelni.
  • Emellett, ha van egy jó terméked / szolgáltatásod, a többit ránk bízhatod, mi küldjük a vevőket (online marketing, SEO, szövegírás, webjog, Google Ads és Facebook kampánymenedzsment, stb. egy helyen, egy kézben).

Néhány tévhit eloszlatása


logó, embléma

Jesszus, ezt a béna logót meg ki készítette el?

Gondoltam, kontrasztként megmutatom a lap alján lévő referenciához képest ezt a „remekművet”, hogy lásd, hogy milyen az, ha a kiváló minőséget egy iparművész tervezőgrafikus szavatolja. A cikkből kiderül, hogy mire érdemes ügyelni, ha logótervezés árak iránt érdeklődsz, vagy szeretnéd megtudni mi a különbség az embléma és a logó között.

Logókat általában cégek rendelnek meg, mely a kisarculat része, lásd egységes arculattervezés, mely a megjelenés miatt fontos. Éppen ezért a logótervezés árak iránt sokan érdeklődnek. A végén tisztázni fogom a különbséget a logó, embléma, piktogram és címer között. Na de előtte egy-két téveszmét szeretnék eloszlatni.

1. ,,A logókészítés nagyon könnyű.”

Ezt könnyű megkérdőjelezni. Rajzolj egy logót. Ha sikerül, az jó, mert megspóroltad a grafikai tervezés díját. Ha pedig nem, akkor jobban megbecsülöd majd a grafikusodat. És ne felejtsük el, hogy a logó a kis arculat része és az arculattervezőnek tudnia kell, hogy az a cég mivel foglalkozik, mi a cég filozófiája, mik az instrukciók – ha vannak-, mit szeretne üzenni a cég, mi a stílusa, hol akarja felhasználni (például szitáztatni kell-e) stb.

2. ,,A logót fillérekért meg lehet vásárolni.”

Biztos van olyan is. De kérdés, hogy annak a húsnak milyen a leve. A logó a cég védjegyének az egyszerűsített változata, mely szinte mindenhol felhasználásra kerül, ezért ezt nagy alapossággal kell megtervezni. Fontos, hogy könnyen és gyorsan felismerhető legyen a cég, illetve annak tevékenysége. A jó logó egyszerű és mégis megfelel a fenti elvárásoknak.

Ha egy logó ára alacsony, az legyen gyanús, mert van vele munka bőven. Sajnos, sokan egy sablont használnak fel és több embernek értékesítik ugyanazt. Természetesen egy kezdő grafikus adhat kedvezményt – és ezzel nincs semmi gond -, mert még bővíti a portfólióját. Ha azonban biztosra akarsz menni, akkor érdemes tapasztalt, harcedzett iparművész tervezőgrafikust megbíznod, aki már valódi gyakorlattal rendelkezik.

Az alapos munkához pedig idő kell, persze van, aki tapasztaltabb, ügyesebb és hamarabb előáll a megoldással, ez esetben a megszerzett tudást és tapasztalatot fizetjük meg.

A jó logó tehát tömören, stilizáltan fejezi ki a cég tevékenységét, a vállalat image-ét minél letisztultabb formában, amit először át kell éreznie a grafikusnak is. Majd mindezek fényében kell megtervezni az arculat egyik legfontosabb elemeként.

Most újra az általam készített logóra gondoltam. 🙂 A grafikus amikor rendelkezik az összes információval, akkor ötletel, „kreatívkodik” és előáll 3-5 (karakterében elkülönülő) vázlattal, ami közül az ügyfél kiválaszt egyet és azt továbbdolgozzák közösen.

 

Ezen kívül találkozhatunk nagyon részletesen kidolgozott példányokkal is, és olyanokkal is, amelyek nem is logók, hanem már-már a címer kategóriájába esnek. Bonyolultabb, összetettebb jelképekről van itt szó például egy város esetében használják őket.

És léteznek piktogramok is, melyek általában nem tartalmaznak feliratot, hanem egy egyszerű közérthető információt továbbítanak különféle ábrák és letisztult grafikai elemek segítségével, például a turisztika vagy a közlekedés területéről biztosan mindenki ismer ilyet.

Embléma és logó különbségén mit értünk pontosan? 

Az embléma hasonló a piktogramhoz, képi elem, szimbólum szerepel rajta, ami méltán képviselhet egy-egy márkát vagy vállalkozást. Egy logó lehet logotípia (csak szöveges) vagy emblematikus (grafikai elem szerepel benne). Tehát a logótervezés árak meghatározásánál sok szempontot figyelembe kell venni…

Mire érdemes figyelned logótervezési árak esetén és mennyibe kerül pontosan a logó?

Vannak külön csomagok, de mi mindig személyre szabott ajánlatot adunk az ügyfélnek. Mindig nézd meg az illető referenciáját, mert hasonló minőségű logót fogsz kapni (jobb esetben), hiszen nyilván azt fogja kitenni, amire a legbüszkébb. Lehetőleg legyen a grafikusod megbízható és tudjatok együtt gondolkozni, ötletelni.

A logótervezés egy alkotói folyamat, így nemcsak az árak alapján érdemes kiválasztani a megfelelő jelöltet, hanem ezek a szempontok is nagyon fontosak. Emellett azt is fontos letisztáznod, hogy hány terv fog elkészülni. Mivel a folyamat során több ötlete is lehet a grafikusnak, ezért előfordulhat, hogy újabb változatok születnek.

Van aki egyből több arculati elemben gondolkodik, így kedvezményre tehet szert: névjegykártya, Word vagy nyomdai levélsablon, boríték, mappa, katalógus, e-mail aláírás, plakát, szórólap, és így tovább.

Ha sürgős a dolog, akkor szintén emelkedhet az ár. A módosítási körök 2-3 alkalmat szoktak megjelölni, de ilyenkor nem készül új logó, hanem ezek valóban módosításnak minősülnek. Van olyan grafikus, aki többletdíjat számol fel a konzultációra is. Ha több tervre van szükség, akkor szintén növekszik az ár.

A logótervezési árak általában három tervvel nagyságrendileg (nettó, vagy alanyi áfamentesen) 50 e Ft-ba kerülnek, és egy heti munkát jelentenek a grafikusnak. Ám, ha nagyobb cégeknek készül a logó, akkor 100 e Ft-ot vagy afölötti árat is elérheti a logótervezés.

 

Referenciáink közül

Logó tervezés, arculattervezés

logó tervezés, arculattervezés

logó tervezés, arculattervezés

Logó tervezés, arculattervezés

Logótervek

logó tervezés, arculattervezés

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
A sikeres vállalkozó tulajdonságaiSEO webszövegírás