Előnyök/hátrányok mesterséges intelligencia segítségével készült weboldal esetén

Home / webfejlesztés / Előnyök/hátrányok mesterséges intelligencia segítségével készült weboldal esetén

Egy ideje hódít a mesterséges intelligencia és haladnunk kell a korral, de fejlesztői szemszögből mi az előnye és hátránya az MI-nak (mesterséges intelligenciának)?

A „segítsen nekünk a mesterséges intelligencia weboldal készítésben is” elképzeléssel nincs semmi probléma első ránézésre. Gyorsnak és megbízhatónak tűnik a WordPress MI. A Divi egy grafikai sablon és régóta használja szöveg vagy képek elkészítéséhez.

Ezekkel sok időt és pénzt, energiát meg lehet spórolni. Ahogyan a WordPress megjelenésével nem kellett 0-ról leprogramozni minden egyes honlapot, bár alap sablonokat már akkor is használtunk.

Előnyök:

  1. Rugalmas és felhasználóbarát felhasználói élményt biztosít, mivel a mesterséges intelligencia képes testre szabni a tartalmat és az ajánlásokat a felhasználók preferenciái alapján.
  2. Hatékonyabb és gyorsabb válaszokat biztosít a felhasználóknak, mivel az AI-alapú weboldalak képesek azonnali válaszokat adni és automatikusan megoldani bizonyos feladatokat.
  3. Képes automatizálni és optimalizálni a tartalomkezelési folyamatot, így csökkentheti az adminisztratív feladatokra fordított időt és erőforrásokat.

A mesterséges intelligencia által készített weboldal esetleges hátrányai

  1. Az AI által generált tartalmak esetében lehet hiányérzet vagy hiba a tartalom értelmezésében vagy megjelenítésében.
  2. Az AI-alapú weboldalak esetén növekedhet a biztonsági kockázat, mivel a rendszerek érzékeny információkhoz férhetnek hozzá.
  3. Az emberi felhasználók számára nehezebb lehet az AI-alapú weboldalak használata, mivel lehet, hogy nem mindenki ismeri a mesterséges intelligencia működését és korlátait.

 

Részfeladatok elvégzésére jó megoldás lehet jelenleg az MI alkalmazása, illetve megfelelő ellenőrzéssel sok előnyös tulajdonságait kihasználhatjuk.

Egy egyszerűbb honlapot, egyedi igények nélkül könnyen össze is lehet kattintani. Azonban a honlap fenntartása (WordPress frissítése, karbantartása), a megfelelő biztonság kialakítása, vírusirtás, már több tudást feltételez.

A  mesterséges intelligencia weboldala tehát gyorsan felépül, de hosszú távon gondban lehetünk, ha nem tudjuk mi hogyan és miért került kialakításra. Mikor hiba merül fel, akkor ezek az infók fontosak lehetnek.

A WordPress MI esetében főleg, hiszen ezt sok ezer ember (egyeztetés nélkül) fejleszti folyamatosan, így bármikor bármi összeakadhat egymással. Az online támadások pedig egyre gyakoriabbak és kifinomultabbak, a WordPress nyílt forráskódú, így hibát találni rajta nem nehéz.

Ezért is kell folyamatosan frissíteni és biztonságos rendszerkörnyezetben működtetni. A mai vírusok esetében azt sem feltétlen vesszük észre, hogy a honlapunk megfertőződött és akár spam-elésre is használhatják az oldalt, ami idővel ki is ejtheti a keresőből azt. Ezáltal a belefektetett energiának annyi és el is temethető a honlap a legrosszabb esetben.

Cégünk megítélésével és ügyfélvesztéssel játszadozunk, ha csak az a cél, hogy 5 perc alatt összerakjunk egy valamilyen honlapot. A Mesterséges intelligencia azért még sokat hallucinál, így oda kell rá figyelnünk.

Kihez tudunk fordulni, ha probléma van a weblappal és milyen hamar kapunk segítséget? Például a WordPress esetében számtalan többnyelvű fórum, cikk és videó áll rendelkezésre. Minden pluginnak és grafikai sablonnak jobb esetben van ügyfélszolgálata és sok ingyenes megoldás van.

 

Néhány ingyenes mesterséges intelligencia (MI) weboldalkészítő platform

 

  1. Wix AI Builder: A Wix egy könnyen használható weboldalkészítő platform, amelynek van egy AI Builder funkciója, amely segít testreszabott weboldalak létrehozásában az ügyfelek és felhasználók igényeinek figyelembevételével.

 

  1. WordPress AI: A WordPress az egyik legnépszerűbb weboldalépítő platform és már több AI-alapú bővítménnyel is rendelkezik, amelyek segítségével fokozottabb testre szabás és automatizáció érhető el. Lásd pl. Divi.

 

 

  1. Bookmark AI: A Bookmark AI egy online weboldalkészítő platform, amely magában foglal egy AI segédet, amely segít az oldal személyre szabásában és optimalizálásában, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson.

 

Fontos megjegyezni, hogy bár könnyen használhatóak és ingyenesek ezek az AI-alapú weboldalépítő platformok, további fizetős funkciók vagy szolgáltatások is elérhetők lehetnek az extra előnyök vagy testre szabási lehetőségek eléréséhez.

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
honlap referenciákGoogle