Névjegykártya evolúció iparművész tervezőgrafikus módra

Home / grafikusok / Névjegykártya evolúció iparművész tervezőgrafikus módra

Ez komoly?:) (a képet a személyes adatok védelmének érdekében homályosítottuk el)

névjegykártya készítése.
.

névjegykártya készítése

Kevésbé van szükség már névjegyekre is, de azért egy cikk erejéig nézzük meg, hogy mire érdemes figyelned, ha névjegykártya tervezés kapcsán megkeresnél egy grafikust.

 

Madarat csakis a tolláról

Egy cégnek nem mindegy, hogy milyen arculata van, és most bemutatjuk a különbségeket, melyeket Chopint megszégyenítő módon lehet zongorázni.

A kisarculat része a névjegykártya tervezés, egy kedves grafikus által. Sajnos nem tudjuk érzékeltetni azt, hogy az általam tálalt névjegyek milyen minőségű papírra lettek kinyomtatva, de 10-es skálán jó indulattal a 2-est kapják meg. Ez az iskolában bukást jelentene. De egy valamire biztosan jók, pl. blog írására.:)

Amikor egy névjegykártya vékony papírra kerül és nem fóliázzák azt (a laminálás egy elég csúnya megoldás), akkor könnyen gyűrődik és nem kerül az esztétikus kategória élvonalasai közé.

 

„Telcsi számom és a honlapom elég lesz haver?”

Nem. De ez már marketing. És nem lehet egyszóvalmegúszniezt.:) Pl. nem írok arról, hogy ez egy marketing felület és jó volna valami hasznosat elhelyezni rajta a szlogenünkön kívül, mely segítségével beazonosítanak 2 év múlva is, így derül rá fény, hogy ki ember fiai vagyunk.

Például lehet egy tartalmas ajándék anyag letöltésének linkjét megadni, mely rögtön a honlapra csábítja az érdeklődőt, vagy kuponként használni. Vannak fantáziában gazdagabb névjegyek, pl. teljesen más alakúak is. Volt aki dögcédulát csináltatott névjegyként stb., de azért ez kapcsolódjon a szolgáltatáshoz, ceremóniamestereknek lehet, hogy másikra lesz szükségük, nehogy félreértsék a dolgot.

Arra meg végképp nem térek ki, hogy az ingyenes e-mail cím egy cég esetében mit sugall.

 

Térjünk a tárgyra, elő a névjegykártyákkal

A blog elején lévő névjegy (lásd legelső kép) annyira primitív, hogy már szinte jó.:) Ha direkt van így elkészítve (formabontó), akkor még jól is elsülhetne. De sajnos itt nem erről van szó. Nagyon szép szokás, amikor valaki a névjegykártyáját arra használja, hogy áthúzza és ráírja a megváltozott telefonszámát.:)

A pszichológiában parapraxisnak hívják azt (elvétések), ami nem a verbális kommunikációhoz kapcsolható feltétlen, de lényeges pl. testbeszéd. Miért lenne ez máshogy a névjegyek esetében? És, ha ez nem is tudatos a befogadó számára, akkor tudattalanul fog rá hatni, rossz érzést kelteve a konkurencia karjaiban landolva..

A következő garnitúra már kezdi sejtetni, hogy névjegykártyáról van szó. Legalábbis az elsőhöz képest.:) Konkrétabban, mert kritizálni mindenkit könnyű, különben nem lennének karikaturisták és talán emiatt nem szoktak a kritikusnak szobrot emelni…

névjegykártya készítése
Szóval, képileg nem ízléses, nem lehet elolvasni (a szöveg miért lóg bele a képbe)? Tipikusan túl sokat akar markolni, extra szeretne lenni, mely az olvashatóság és ízlésesség rovására megy.

 

Faltól falig tipikus esete. Zsúfoljunk fel minél több információt, így a fától nem látni az erdőt. Hiszen amikor túl sok közül kell választani, végül belefáradunk és inkább nem választunk semmit sem. Ezt kutatásokkal lehet alátámasztani. Nincs margó, az üres helyek és képi elemek aránya tragikus.

névjegykártya készítése.
.

Ez pedig a fordítottja. Túl kevés az információ és a „fantázia”…:(

névjegykártya készítése

.

„Mucikám drága lányom, lécci nyomtasd már ki a névjegyeket és vágd össze őket, a vacsora az asztalon, puszi.”

A Mucika lehet, hogy siet, vagy utál vagdosni, így ferdék lettek, mert kézzel lettek kivágva. No comment.

névjegykártya készítése

 

Éljenek a pláza vagy aluljáróban lévő „névjegykártya azonnal” boltok, tisztelet a kivételnek. Márványmintás vékony papír, Brrr!
Szétesett, nem valami esztétikus, fantáziátlan, nincs összhang, lehet, hogy az adott céget tükrözi, ki tudja?

névjegykártya készítése.
:

Na, elég a piszkálódásból, mutatunk néhány igényesebb névjegykártyát a referenciáinkból:

névjegykártya készítése

Keresztes Attila

PR szakon diplomáztam, aztán pszichológiát tanultam. De a működő online marketing + SEO fogásokat számomra a 2005-ben indított vállalkozásom és sok-sok kávé társasága mutatta meg.

…akkor olvad el a 27 pontos ellenőrző listát, hogy tudd, mik a legfontosabb szempontok, ha bereklámozott honlapot szeretnél csináltatni Magadnak. Így nem kell több tucat cikkből és árajánlatból összeszedni a lényeget. 15 perc alatt képbe kerülsz, rengeteg időt, energiát, pénzt és bosszankodást megspórolva!

Related Posts
étlapkeszítésSEO, keresőoptimalizálás és modern megoldások