Mit tartalmaz pontosan a webdesign árajánlat?

Home / webdesign / Mit tartalmaz pontosan a webdesign árajánlat?

A webdesign árajánlat a következőket tartalmazhatja, amik akár már teljeskörűen tartalmazzák a honlapkészítésre vonatkozó árakat a SEO-val, marketinggel, site-builder feladatokkal együtt:

 1. Honlap céljának és célcsoportjának felmérése (marketing kérdés)
 2. Honlap tervezésének és megvalósításának költségei (egyedi webdesign alapján vagy grafikai sablon használatával mintaoldalak segyítségével)
 3. Weboldal design tervezése, kialakítása és testreszabása
 4. Responszív design elkészítése (mobilbarát kialakítás)
 5. Szükséges grafikai elemek és képek elkészítése, szerkesztése
 6. Keresőoptimalizálás (SEO) elemei, mint például a kulcsszó optimalizálás és meta tag-ek elkészítése
 7. Tartalomkezelő rendszer ( WordPress) beállítása és testreszabása
 8. Különféle funkcionalitások hozzáadása, mint például kontakt űrlap, social media integráció, vagy hírlevél feliratkozás (hírlevél program beállítása a levelekkel, leiratkozással stb. együtt)
 9. Domain regisztráció és webtárhely szolgáltatások
 10. Weboldal telepítése, beállítása az összes felsoroltak alapján
 11. Egyedi igények vagy speciális funkciók külön díja
 12. Karbantartás, frissítés

Fontos megjegyezni, hogy az árajánlatok különböző lehetnek vállalkozástól és projekttől függően. Érdemes átnézni több ajánlatot és alaposan átgondolni, hogy melyik szolgáltató képes leginkább megadni a webdesign igényeinek megfelelő megoldást.

Érdemes komplexen gondolkodva minden elemnek jelentőséget tulajdonítani, mert mi értelme van egy új honlap felépítéséjhez, ha nem lesznek látogatók és nem fordítunk kellő figyelmet a SEO-ra, marketingre?

A SEO miért lenne webdesign feladat?

A SEO (Search Engine Optimization) kiemelkedően fontos szerepet tölt be a webdesign folyamatában, mivel segíti a weboldalakat abban, hogy megfelelően rangsorolódjanak a keresőmotorok találati listáján. A jó webdesign és a hatékony SEO elemek kéz a kézben járnak a siker érdekében. Néhány ok, ami miatt a SEO a webdesign feladatává válik:

 

 1. Keresőbarát kialakítás: A weboldal tervezése során fontos figyelembe venni a SEO szempontjait, mint például a meta tag-ek használata, a megfelelő kulcsszavak beépítése, vagy a gyors betöltési sebesség biztosítása. Ezek az elemek segítenek abban, hogy a keresőmotorok könnyen áttekinthessék és indexelhessék az oldal tartalmát.

 

 1. Tartalom optimalizálás: A webdesign során a SEO szempontjainak figyelembe vétele segít abban, hogy a weboldalak releváns és értékes tartalmat nyújtsanak a felhasználók számára, ami növeli az oldal relevanciáját és rangsorolását a keresőben.

 

 1. User experience (felhasználói élmény) javítása: A SEO elemek beépítése a webdesign folyamatába lehetővé teszi, hogy a weboldalak könnyebben megtalálhatóak legyenek a keresőben, ami javítja a felhasználói élményt és növeli az oldal látogatottságát.

 

Összességében tehát a SEO integrálása a webdesign folyamatába alapvető fontosságú ahhoz, hogy a weboldalak hatékonyan kommunikáljanak a keresőmotorokkal és megfelelően pozícionálódjanak a találati listákon.

 

A webdesign árak hogyan alakulnak konkrétan?

A webdesign árak nagyban változhatnak a tervezőtől, a projekttől és más tényezőktől függően. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű, egyoldalas weboldal készítése általában 200 000 és 500 000 forint között lehet. Többoldalas weboldalak készítése általában 300 000 és 1 000 000 forint között mozoghat.

 

A webdesign stúdiók és tervezők általában különböző csomagokat kínálnak, amelyek különböző árszinteket képviselnek attól függően, hogy milyen funkciókat, szolgáltatásokat és támogatást kínálnak. Néhány tervező óradíjat is számíthat, általában 5 000 és 20 000 forint között lehet az óradíj tervezőktől függően.

 

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak általános irányárak, és az árak jelentősen változhatnak a projekt összetettségétől, az egyedi igényektől és a tervezők tapasztalatától függően. Érdemes több tervezőtől árajánlatot kérni, és figyelembe venni az összes fontos tényezőt a döntés meghozatalakor.

Mi a jó webdesigner ismérve?

Egy jó webdesigner számos fontos ismérvvel rendelkezik, amelyek segíthetnek megkülönböztetni a tehetséges és megbízható tervezőket a kevésbé kompetensektől. Néhány fontos jellemző, ami a jó webdesignert jellemezheti:

 

 1. Kreativitás és design érzék: A jó webdesigner rendelkezik kiváló kreativitással és design érzékkel. Képes egyedi és vonzó dizájnokat létrehozni, amelyek megfelelnek az ügyfél igényeinek és brandjének.

 

 1. Technikai jártasság: A jó webdesignernek széleskörű technikai tudásra van szüksége a weboldalak tervezéséhez és fejlesztéséhez. Ismernie kell a legújabb webdesign trendeket, technikákat és eszközöket.

 

 1. Kommunikációs készség: Fontos, hogy a webdesigner jó kommunikációs készséggel rendelkezzen, hogy hatékonyan együtt tudjon működni az ügyfelekkel, megértse az igényeiket és pontosan tudjon kommunikálni velük.

 

 1. Projektmegvalósítási képesség: A jó webdesigner hatékonyan tud projekteket kezelni, a határidők betartása mellett, és képes a projekteket strukturált módon megvalósítani.

 

 1. User experience (UX) és user interface (UI) ismeretek: A jó webdesigner nagy figyelmet fordít a felhasználói élményre (UX) és a felhasználói felületre (UI), hogy a weboldalak intuitívak, könnyen használhatók és vonzóak legyenek a látogatók számára.

 

 1. Referenciák és portfólió: Fontos, hogy a webdesigner rendelkezzen referenciákkal és egy értékelhető portfólióval, amely bemutatja az eddigi munkáit és a tervezési stílusát.

 

Ezen ismérvek alapján lehet megbízható és tehetséges webdesignert találni, aki segíteni tud a weboldal tervezésében és fejlesztésében.Érdemes alaposan megismerni a tervezőt, megbeszélni az elvárásokat és kérdéseket feltenni a projektről, mielőtt döntést hoznánk a tervező kiválasztásáról.

 

Milyen webdesign stílusok a jellemzőek mostanság?

A webdesign területe folyamatosan változik és fejlődik, és egyes stílusok népszerűsége időről időre változik. Jelenleg néhány olyan webdesign stílus és trend következőek a jellemzőek:

 

 1. Minimalista design: A minimalista design stílus egyre népszerűbbé válik a letisztult és egyszerű megjelenésének köszönhetően. A tiszta vonalak, szolid színek és egyszerű elrendezések jól passzolnak a modern dizájn irányzataihoz.

 

 1. Sötét mód: A sötét módú design egyre elterjedtebbé válik, mivel az egészséges környezetet sugallja és minimalizálja a szem fáradását. A fehér betűk sötét hátteren kiemelkednek, így könnyebben olvashatóvá válik az oldal tartalma.

 

 1. Organikus formák és mozgás: Az organikus formák és mozgás kezdik elnyerni a népszerűségüket a webdesign terén, mivel egyedi és kreatív megjelenést kölcsönöznek az oldalaknak. A természetes és szervezetlen formák, mozgások és animációk érdekes és vonzó vizuális élményt nyújtanak a látogatóknak.

 

 1. Interaktív elemek és animációk: Az interaktív elemek és animációk segítenek felkelteni a látogatók figyelmét és növelik az oldal tartalmának élményességét. A gördülékeny és kreatív animációk, parallaxis effektek és interaktív felhasználói élmények egyre gyakrabban jelennek meg a modern webdesignben.

 

Természetesen ezek csak néhány példa a jelenleg népszerű webdesign stílusokra, és fontos figyelembe venni az adott projekt és célcsoport igényeit is a tervezés során. A trendek folyamatosan változnak, így érdemes figyelni a legújabb fejlesztéseket és inspirációkat a webdesign területén.

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
Wordpress honlapkeszítés árakhonlap referenciák