Weboldal átalakítás profi design segítségével

Home / webdesign / Weboldal átalakítás profi design segítségével

Ha már rendelkezel egy saját weblappal, amit át kellene alakítani grafikailag és/vagy funkcionalitásban, akkor érdemes sok esetben ennél a verziónál maradni, mert lehet, hogy egyszerűbben megúszod egy weboldal átalakítással, mintha új honlapot készítenél.

A weboldal felújítás kapcsán mit szeretnél pontosan?

Teljesen új designra van szükséged? Vagy csak apró dolgokat módosítanál, új képeket töltenél fel? Elképzelhető, hogy ami egyszerű honlapfelújításnak tűnik, az valójában bonyolult munka eredménye. Ezért először nulladik lépésben végig kell gondolnod, hogy mit szeretnél módosítani kinézetre és funkcióban. Ez két külön dolog.

A konkrétumok összeírásában egy, példának okáért WordPress szakértő sokat tud segíteni, mert te tudod, hogy mit, ő pedig azt, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani.

A weboldal megújítás kapcsán ezután vesd össze azzal, hogy árban és időben mi a különbség, ha új honlapot csináltatsz. Olyan szakértőnek adj a véleményére, aki össze tudja ezeket hasonlítani egymással. Ha ugyanis egy cég csak az egyikhez ért és érdekelt abban, hogy ezt eladja neked, akkor a saját érdekeit fogja nézni és nem a tiédet.

Ráadásul a weboldal átalakítás kapcsán nem mindegy, hogy kapsz-e extra dolgokat. Például, ha egyedi fejlesztésű honlapod volt és minden apró módosításért fizetned és várnod kellett a webfejlesztőre, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha lesz egy új, modern WordPress honlapod, amit te is tudsz szerkeszteni, és egy rakás ingyenes funkció elérhető hozzá. Fontos, hogy mindig ugyanazokra a funkciókra kérj weboldalkészítés árak kapcsán ajánlatot.

Milyen rendszerű a honlapod?

Egyedi fejlesztésű? Ez esetben valószínűleg kódolni kell, főleg, ha nincs hozzá semmilyen admin felület, ahol egyszerűbben lehetne módosítani a dolgokat. Az is lehet, hogy WordPress rendszerű az oldalad.

 

WordPress esetén 3 variáció jöhet szóba

Ahhoz, hogy ezt kiderítsük, két dolgot kell tisztázni. Konkrétan mit kellene átalakítani és most milyen rendszerű a honlapod. Például WordPress esetén általában előregyártott grafikai sablon segítségével kalapálják össze a honlapokat. Ez azt jelenti, hogy a honlap megjelenéséért felelős grafikai sablont kell átalakítani.

Ha ez nem elavult, folyamatosan frissítik, akkor érdemes a demo variációkat megnézned és eldöntened, hogy ez jó megoldás lehet-e számodra. Természetesen ne fél évben gondolkozz, hanem években.

Az is elképzelhető, hogy a honlap átalakítás nem ilyen egyszerű, mert új grafikai sablonra lesz szükséged. Ez esetben az aloldalakat újra kell csinálni. Ezekből ugyanis sok ezer fajta van, amit más-más cégek fejlesztenek. Ezért mindenképpen megbízható céget válassz ki, ha váltasz. Olyat, aki holnap is elérhető és frissíti majd a sablont.

A harmadik variáció, hogy WordPress honlapod van, ami tovább lett fejlesztve, vagy grafikai terv alapján lett összerakva. Ez esetben meg kell nézni, hogy mekkora munkával lehet módosítani a dolgokat a weboldal megújítás kapcsán. Ez attól is függ, hogy milyen honlapfelújításra van szükséged.

 

Ne csak a weboldal átalakítás árait nézd meg

Valóban fontos tényező az ár. De fontos az is, hogy hogyan fog kinézni a honlapod, amivel téged, illetve a cégedet azonosítják majd. Az sem mellékes a honlap átalakítás kapcsán, hogy mennyit kell várnod és milyen az ügyfélkezelés. Láttad a cég referenciáit? Nyilván a legjobbakat fogja kitenni az ablakba, így ez a maximum, amit jobb esetben nyújtani tud. Mennyire beszéltek egy nyelvet? És mennyire megbízható? Nincs annál bosszantóbb, mint mikor egy közös alkotói tevékenységet felemészt a stressz, a meddő vitatkozás és így tovább. Ugye erre nincs szükséged csak azért, hogy pár tízezer forintot megspórolj? Bár nem feltétlen ezen múlik a dolog. Időben is elcsúszhat a dolog. Sőt, később magadra leszel hagyva rosszabb esetben, mert sokszor nagyobb tudás kell a karbantartáshoz, vírusmentesítéshez, mint egy sablonból összeklikkelni egy honlapot. Ezt kevesen tudják. WordPress szakértőt keresel, aki hosszú évek alatt bizonyított vagy akár egy „hobbi” megoldásként működő kísérletnek szeretnél a részese lenne? Sok vírusos és egyéb „szétesett” honlap landolt az íróasztalomon az elmúlt, több, mint 10 évben, így sok érdekes dolgot láttam már. Általában, aki nagyon olcsón dolgozik, az sok munkát vállal, hogy megéljen, ami szinte mindig a minőség rovására megy, vagy jönnek az apró betűs részek, melynek a végén lehet, hogy kétszer vagy háromszor annyiba fog kerülni a mutatvány.

A weboldal átalakítás vagy új honlap készítésekor a hangzatos ajánlatoknak sem szabad bedőlni, ami akár SEO-ra is vonatkozhat. Például, hogy garantáltan az első helyen leszel. Amíg nem a Google ígéri ezt meg neked, addig legyenek ezzel kapcsolatosan fenntartásaid és kerüld el a naivitásra épülő csalódásokat.

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
weboldal üzemeltetésWordpress honlapkeszítés árak