Weboldal készítése iparművész tervezőgrafikus által

Home / webdesign / Weboldal készítése iparművész tervezőgrafikus által

„Weboldal készítése iparművész tervezőgrafikus által, az biztos nagyon drága lesz” Biztos, hogy biztos?

Ha az ember iparművész tervezőgrafikusokkal dolgoztat honlap készítés és design kapcsán, akkor elsőre azt hiheti, hogy ez sokkal drágább, mintha egy „átlagos” grafikust kérne fel a munkálatok elvégzésére. Szerencsére csalódást kell okoznom, mert ez nem feltétlen van így a weboldal készítés kapcsán.

Természetesen vannak olyan grafikusok, akik nem végeztek pl. Magyar Iparművészeti Egyetemet (régi nevén), de ettől függetlenül nagyon tehetségesek és vice versa.

Egy viszont biztos

Az ízléstelen honlap és weboldaltervezés úgy riasztja az embereket és a leendő vevőket, mikor szemrevételezik honlapunkat, mint az alkoholistát a vízivás.

Tehát érdemes ezen elgondolkodni, ha weboldalkészítésre tervezésre adjuk a fejünket. Hogy a honlapkészítő, ill. design kapcsán mire ügyelj, arról már volt szó. Ezek együttesen határozzák meg a weboldalkészítés árakat.

A 27 javaslat weblapodhoz, hogy 0 ügyfeled legyen cikket mindenképpen olvasd el. Sok hasznos infó van benne.

 

Érdemes hosszú távon gondolkodni

Mivel panaszos vásárlóval nemigen találkoztunk, így rájöttünk arra, hogy mi nyugodtan adhatunk ügyfeleinknek garanciát, hiszen általában elégedettek a vevőink. Nem kell attól félnünk, hogy ingyen kell dolgoznunk, mert nem fog tetszeni a kész produktum.

Persze, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze… Mi úgy dolgozunk, hogy miután megnézte a leendő ügyfél a referenciáinkat (több multinacionális cég bízott már meg bennünket) és megállapodtunk az árban, az iparművész tervezőgrafikus elkezd dolgozni.

DE, ha a tervek mégsem aratnak osztatlan sikert, akkor még van lehetősége az ügyfelünknek meggondolnia magát. Miért ne, hiszen a weboldalkészítő és a leendő honlap tulajdonos is jól tudja, hogy ezt nem „kilóra mérik”. Ez művészet és ízlések és pofonok…

Ha minden lényeges dolog érdekel a weblapkészítés kapcsán és nem akarsz pórul járni, akkor ezt olvasd el, itt mindent részletesen megtalálsz a témában: Mire figyelj, ha (új) honlapot akarsz magadnak? + webgrafika előtte-utána rész

 

De mennyi az annyi? Avagy a honlapkészítés árak meghatározása

Sokszor a programozás, fejlesztés kapcsán komolyabb munkálatokra van szükség és fontos, hogy a végén a grafikus ne mutogasson a programozóra (oda-vissza), ha valamilyen hiba áll fenn. Jó, ha az ember komplexen átlátja az egészet és több javaslatot tud adni ügyfelének, ötletelve, kreatívan, hogy hosszú távon is bővíthető legyen az adott oldal és ez ne akkor derüljön ki mikor már az ügyfél sok pénzt és energiát beleadott.

Konkrét honlapkészítési árat azért nem lehet mondani, mert függ attól, hogy ingyenes sablonokból (lásd funkcionalitás és grafikai megjelenés) készül-e el a honlap, vagy egyedi programozással és grafikai tervvel (lásd 0-ról kell mindent összerakni és nem kész sablonból).

Konkrétan mire van szükség pl. microsite, landing page vagy bonyolultabb tartalommal és funkcióval bíró webshop, bankkártyás fizetéssel, automatikus „árufeltöltéssel”, ahol a termékek maguktól frissülnek minden aloldalon, ha egy „központi” helyen megváltoztatod, lásd képek és leírások.

Milyen marketingmérési eszközök vannak benne pl. klikkelések mérése, hőtérképes elemzés. Ezen kívül milyen adatbázis működik a háttérben pl. árajánlatkérés és hírlevélre történő feliratkozás, stb.

Szóval ez olyan, mintha azt kérdeznénk, hogy mennyibe kerül egy kocsi.

Próbára teszel minket?

Keresztes Attila

PR szakon diplomáztam, aztán pszichológiát tanultam. De a működő online marketing + SEO fogásokat számomra a 2005-ben indított vállalkozásom és sok-sok kávé társasága mutatta meg.

…akkor olvad el a 27 pontos ellenőrző listát, hogy tudd, mik a legfontosabb szempontok, ha bereklámozott honlapot szeretnél csináltatni Magadnak. Így nem kell több tucat cikkből és árajánlatból összeszedni a lényeget. 15 perc alatt képbe kerülsz, rengeteg időt, energiát, pénzt és bosszankodást megspórolva!

Related Posts
Hívj most árajánlatért
kerdőívek formokwebshop készítese