Céges WordPress weboldal készítés árak iránt érdeklődsz? Így tudsz sok pénzt, bosszankodást és időt megspórolni

Home / fejlesztés / Céges WordPress weboldal készítés árak iránt érdeklődsz? Így tudsz sok pénzt, bosszankodást és időt megspórolni

Mi az a WordPress és miért lesz a barátod?

Ha ismered már a rendszert, ezt nyugodtan átugorhatod. Egyébként három részt érdemes elkülöníteni e tekintetben.

 

1. Alapmotor (motorház)

A WordPress ingyenes, legnépszerűbb nyílt forráskodú rendszer, mely továbbfejleszthető és profi weboldal készíthető el akár blogolásra, webshopra a honlapkészítő kisiparos segítségével.

Az alap ingyenes (így nem kell 0-ról kifizetni, hogy lefejlesszék a rendszert kimondottan nekünk), de a személyre szabás pénzbe kerül (lásd telepítés, magyarítás, szövegek, képek, elhelyezése, funkciók beállítása stb.).

 

2. Funkciók (egyéb kiegészítő alkatrészek)

Számtalan (ingyenes és fizetős) bővítménnyel rengeteg kész funkció bekapcsolható, így azokat sem kell lefejleszteni drága pénzért, hanem készen megkapjuk azokat is. Természetesen kiegészíthető, fejleszthető a rendszer, így gyakorlatilag szinte bármit meg lehet valósítani és az ügyfél is tudja kezelni a honlapot, ha megtanulja azt.

Ha Word-ben könnyedén dolgoztál már, akkor a weblap tartalmának fejlesztése nem fog egy El Camino zarándokút kihívásával vetekedni.

Ez az alaprendszer, ehhez kell sablont (kinézetet) választanunk. Ezek is elérhetőek ingyenesen, de általában nem olyan profik.

 

3. WordPress grafikai megjelenése (kinézet)

Két variáció van. Lehet egyedi tartalmat terveztetni grafikussal és site-builderrel összerakatni mindezt. A másik megoldás, hogy egy professzionális sablont (kb. Áfával 25 e Ft jelenleg) megvásárolunk és azt szabjuk személyre. Kapunk hozzá mintaoldalakat, amiket átvariálhatunk (lásd, weboldal tartalma, megjelenése pl. színek, betűtípusok stb.).

Ehhez terveztethetünk logót grafikussal és a színvilágot, struktúrát megváltoztatva egységes arculatot lehet kialakítani ennek segítségével a leg költségkímélőbb módon, mert rendelkezésre áll hozzá az alap és a support támogatása is.

 

Mi alapján állapítják meg a céges WordPress weboldal készítés árakat?

A WordPress elkészítésének ára attól függ, hogy konkrétan mire van szükségünk: egyszerű honlapra, blog oldalra, webshopra. Milyen funkciók kellenek pl. automatizált számlázás, bankkártyás fizetés, előfizetői rendszerhez beléptető felület, hírlevél szolgáltatás stb.

Ez esetben úgynevezett adatbázis is van a honlap mögött, azaz különféle adatokat is tárolni kell pl. ügyfél elérhetőségei és ez alapján kell kiküldeni az üzeneteket. Ehhez újabb szoftverekre van szükség.

Vannak előfizetői konstrukciók is, mikor fix összeget fizetsz havonta a honlapkészítőnek vagy valamilyen csomagot választasz, de ha évekig szeretnéd, hogy legyen honlapod és ezt az összeget kiszámolod, hogy ez alapján mennyit kell fizetned, akkor lehet, hogy milliós költségről beszélünk.

Holott egyszeri költségen egy egyszerű oldal, akár százezer alatti összegből is kivitelezhető. Tehát céges és egyéb weboldal készítés esetén ez óriási összeg lehet hosszú távon. Ráadásul elképzelhető, hogy függsz az adott cégtől, mert a weboldal tartalmát nem tudod máshova átvinni, esetleg nem is kapod meg, kötbérre szól a szerződés stb.

A stb. most itt azt jelenti, hogy nézd meg a konkrét szerződést, gondold végig a te szemszögedből és ez alapján szerződj.

 

Mi az amit nem szoktak a weboldalkészítés árakba bele kalkulálni?

Webjog

Ha egy üres fehér felület jelenik csak meg a honlapodon 0 szöveggel, akkor is szükség van Adatkezelési tájékoztatóra, lásd GDPR cikk. És ez csak a honlapra vonatkozik, ha pl. offline üzleted van és kamerát is használsz, akkor érdemes adatkezelési szakemberhez fordulnod.

Más jogszabályok is vannak, melyek a weboldalra vonatkoznak, amiről már írtam és bírságcsökkentő hatása van, ha erre is figyelsz. Ezeket szintén figyelembe veszünk (ha kéri az ügyfél), mikor weboldal árakat adunk meg céges weboldalkészítés kapcsán. Ezen kívül sokszor fontos az ÁSZF elkészítése is. Sok bosszankodást és időt spórolhat meg Neked hosszú távon.

Tudom, hogy ez száraz téma és a Közlönyt sokan altató gyanánt olvassák el, de vicc ide vagy oda, ezek lényeges szempontok.

 

Online marketing és a jó (nem) öreg SEO (keresőoptimalizálás)

Meghatározó az is, hogy online marketing, SEO szempontból épül-e fel a honlapod, mert plusz idő és pénz később ezeket beállítani és pl. kulcsszóra megírni a honlap szöveget. Mi a konkrét stratégia? Hogyan fogják a több milliárd honlap közül a Tiédet megtalálni az ügyfelek? És mi lesz pontosan ezután? Hogy működik a marketing után a sales folyamat?

 

Karbantartás, honlap feltörése elleni védelem

Folyamatosan frissíteni kell a WordPress honlapokat, melyeket egyre nagyobb előszeretettel törnek fel, ahogy a hangsúly átkerül a cyber térre: Feltört WordPress honlap vírusmentesítése és weboldal feltörés elleni beállítások

 

WordPress weboldalkészítés árak külön tételenként 4-5 cégtől? Biztos vagy benne, hogy ez tetszeni fog?

Ezt nagyon óvatosan érdemes kezelni, mert ilyenkor előfordulhat, hogy ezek a cégek nem tudnak jól együttműködni, időben elcsúsznak, kell hozzá egy projekt menedzser és a felelősség kérdése is elcsúszik. Érdemes egy cégtől komplex árajánlatot kérni, hú mi pont ilyenek vagyunk.:)
Viccen kívül erre fontos figyelni. Nem szabad a részletekben elveszni és rögtön tökéletes rendszereket építeni, hanem először tesztelni kell, hogy az adott termék/szolgáltatás tényleg kelendő-e. Ha igen, akkor lehet automatizálni, hogy ne legyen pénzkidobás. Segítsünk Neked is tervezni ilyet?

 

Keresztes Attila

PR szakon diplomáztam, aztán pszichológiát tanultam. De a működő online marketing + SEO fogásokat számomra a 2005-ben indított vállalkozásom és sok-sok kávé társasága mutatta meg.

…akkor olvad el a 27 pontos ellenőrző listát, hogy tudd, mik a legfontosabb szempontok, ha bereklámozott honlapot szeretnél csináltatni Magadnak. Így nem kell több tucat cikkből és árajánlatból összeszedni a lényeget. 15 perc alatt képbe kerülsz, rengeteg időt, energiát, pénzt és bosszankodást megspórolva!

Related Posts
feltört Wordpress weboldal, vírusmentesítés