Ne menj nyomdába! Nyomdai előkészítés, meghívók, üdvözlőkártya baleset

Home / grafikusok / Ne menj nyomdába! Nyomdai előkészítés, meghívók, üdvözlőkártya baleset

nyomdák


A stressz és meghívók „készítése” egy kalap alatt

Történetünk hőse esküvői meghívókat szeretett volna rendelni egy grafikustól, ám helyette valami egészen egyedit kapott.:)

Mire figyeljünk nyomdai, előkészítés, meghívók, üdvözlőkártya, nyomdai, kivitelezés kapcsán?


Sajnos ez a történet sokszor adaptálható más DTP (offline grafikai anyagok) megrendelésére  pl. üdvözlőkártyák vagy bármilyen más nyomdai kivitelezésre, melyet többnyire egy cég rendel meg. De bármelyik más földi halandóval is megeshet a dolog.

A pech sorozat úgy kezdődött, hogy az általa megterveztetett meghívók grafikai tervei ugyan elkészültek, de a grafikus ezután nem bocsátotta rendelkezésre a forrás file-okat (nyomdaformátumú anyagokat), mert különféle problémái támadtak és nem lehetett többé elérni őt. Így csak egy látványterv állt rendelkezésre. Emiatt újra kellett terveztetni a meghívókat, újabb költségért és az ügyfél intézte a nyomdai kivitelezést is. Ám először nyomtatójával nyomtatta ki a meghívókat, és saját maga vágta össze a kinyomtatott anyagot, de stancforma híján a végeredmény inkább hasonlított egy technika órán, általános iskolában elkészített azonosítatlan objektumra, tudományosabb nevén „izére”.:)

 

Ezek a fránya színek folyamatosan elmászkálnak

Ezután felkereste szaporán a nyomdákat történetünk hőse, de a nyomtatás itt sem lett tökéletes. Ugyan rendelkezett nyomdai előkészített anyaggal, de nem volt színhelyes és nem nézték meg a próbanyomatot sem, így a színek teljesen elmásztak.

A nyomdai kivitelezés így újabb kudarcba fulladt. Főhősünknek a tajtékzó arának már nem sok kedve volt az esküvőhöz ezek után.

Ám happy and-del végződött a történet, avagy hozzábiggyesztem a story végét is a beszámolómhoz. Végül sikerült egy megbízható céget találnia az ügyfélnek, akik határidőn belül levezényelték a teljes projektet, megnyugtatva az ügyfelet, garanciát vállalva és azóta is boldogan élnek, ha meg nem haltak. Hogy ez konkrétan melyik cég volt, nem írjuk meg, lehet találgatni.:)

Néhány iparművész tervezőgrafikus által tervezett meghívó:

üdvözlőlap tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

meghívó tervezés, prospektus tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

meghívó tervezés, kiadvány tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculattervezés

Meghívó tervezés, kiadvány tervezés, grafikai tervezés, dtp, arculat

Keresztes Attila

PR szakon diplomáztam, aztán pszichológiát tanultam. De a működő online marketing + SEO fogásokat számomra a 2005-ben indított vállalkozásom és sok-sok kávé társasága mutatta meg.

…akkor olvad el a 27 pontos ellenőrző listát, hogy tudd, mik a legfontosabb szempontok, ha bereklámozott honlapot szeretnél csináltatni Magadnak. Így nem kell több tucat cikkből és árajánlatból összeszedni a lényeget. 15 perc alatt képbe kerülsz, rengeteg időt, energiát, pénzt és bosszankodást megspórolva!

Related Posts
Hívj most árajánlatért
plakáttervezésAdwords kampány ár, Adwords kampány, Google Adwords kampány kezelés ár, Adwords hirdetés kezelés, Google Adwords kampány optimalizálás