Legfrissebb WordPress weboldal és grafikai sablon árak, szempontok

Home / webfejlesztés / Legfrissebb WordPress weboldal és grafikai sablon árak, szempontok

Tételről tételre leírom, hogy mennyibe kerül egy új honlap valamennyi szolgáltatással együtt, hogy pontosan tudd, ha éppen WordPress weboldal árak iránt érdeklődsz. Mi a WordPress? Egy CRM rendszer, mely ingyenes weblapsablont is magában rejt, így profi weboldalt, webshopot, blog oldalt is lehet belőle építeni. Ez az alap, és ezt kell kiegészíteni általában fizetős dizájnnal, illetve pénzbe kerül az összerakása is.

Lényeges infó, ha esetleg ezeket a szempontokat nem ismered pontosan: A WordPress honlapkészítés előnyei / hátrányai Hogyan történik és milyen lépésekből áll a weboldal készítés WordPress módra?

  • A WordPress oldal készítés tehát az ingyenes „alapmotor” telepítésével kezdődik.
  • Ezután lehetőség van grafikus segítségével megterveztetni a megjelenést, amit site-builder összerak a grafikai tervek alapján (arculattervezés árak).
  • Időt és pénzt spórolhatsz meg, ha a grafikussal „csak” egy logót terveztetsz, és előre elkészített professzionális grafikai sablont vásárolsz meg a honlapodhoz.

9 fontos szempont, mielőtt WordPress grafikai sablont választasz

  1. Kinézet. (Érdemes a mintaoldalakat is megnézni, hogy lásd mi hozható ki a sablonból.)
  2. Lehetőleg fizetős sablonban érdemes gondolkodni. (Vannak ingyenes grafikai sablonok is, de azokkal lehet probléma. Természetesen nem minden esetben, de emellett elképzelhető, hogy nem frissítik tovább, ami a fizetős sablon esetében is előfordulhat. Ezáltal a funkciók nem működnek majd és feltörhetővé válhat a honlap. Ezután visszaeshet a web forgalma is. Keresőoptimalizálás szempontból idővel a Google hátra sorolja a nem megbízható honlapokat a keresőben.)
  3. Milyen a support, akiket meg tudsz keresni, ha problémád van? Sajnos a fizetett sablonok esetében is előfordulhat, hogy gyenge a support.
  4. Kezelhetőség. (Nem mindegy, hogy mennyire tudod szerkeszteni a honlapot, azaz milyen szerkesztővel tudod módosítani, például Visual Composer vagy valamilyen más builderrel).
  5. Mennyire töltődik be gyorsan a weblap. (Ez attól függ, hogy hogyan írták meg a sablont. Ha nagyon bonyolult, vagy a szerkesztőfelület hozzá speciálisan van megírva, az lelassíthatja az oldalt. Ez SEO szempontból fontos, mert nem fog a user órákig várni, így a Google is visszasorolja a weblapodat idővel.)
  6. Konkrétan milyen funkciókat tesz lehetővé a sablon? (A mintaoldalaknál ezt is meg tudod nézni. Lényeges, mert ha például a vizuális látványon nagy a hangsúly, akkor azt valahogy kivitelezni kell és ezt nem árt, ha tudja a sablon.)
  7. Mások meg voltak elégedve a grafikai sablonnal, support-tal? (Ezt mindenképpen nézd meg.)
  8. Ellenőrizd a mobil verziót is (Nézd meg, hogy itt milyen gyorsaságra számíthatsz.)
  9. Kell-e fizetni a frissítésért? (Általában pár havonta kijön az update, kérdés, hogy ezért kell-e külön fizetni, vagy elég egyszer megvenni a grafikai sablont? Egyáltalán fogják-e frissíteni a jövőben? Van olyan konstrukció is, ahol évente kell fizetni, vagy egyszer kell nagyobb összeget, esetleg ingyenesen csak egy része érhető el a sablon funkcióinak.)

Itt több tízezer professzionális WordPress grafikai sablon közül tudsz választani. Ezen kívül itt elérhetőek sablonok. Vannak köztük ingyenes megoldások is.

grafikai sablon, hosting

Konkrét WordPress weboldal árak

  • Tárhely szolgáltató
    Évente 10-15 e Ft-tól 20-30 e Ft, mely függ attól, hogy mekkora tárhelyet, és milyen extrákkal szeretnél bérelni. Nyilván egy pár aloldalas honlap esetén felesleges a túl nagy hely igénylése, de ha több ezer fotót, és esetleg videót is itt szeretnél tárolni, akkor más a helyzet. Ezen kívül, ha nem osztott tárhelyet, hanem dedikált szervert szeretnél, az általában havi 5-10 e Ft-ba kerül minimum.

Az osztott tárhely azt jelenti, hogy többen használtok egy szervert (megosztjátok egymással) a többi ügyféllel együtt, és ezek befolyással bírnak egymásra. Ez akkor lehet probléma, ha a szomszédodnak például nagy forgalma van. A dedikált szerver esetén saját szervert kapsz. Ha hírlevelet küldesz ki saját szoftvereddel, tehát a program a Te honlapodra van telepítve, akkor érdemes dedikált szerverben gondolkodni legalább a program elhelyezését illetően. Ilyenkor ugyanis elkerülöd, hogy felkerülj tiltó listákra, mely a honlap domain értékét is ronthatja…

A tárhelyszolgáltatók általában csomagokban kínálnak megoldást a fenti paraméterek alapján. Meghatározó még az SSL tanúsítvány használata. Ez azt jelenti, hogy biztonságos csatornán zajlik az adatok vétele a honlapon. Ezek a honlapok https előtaggal érhetőek el, a http helyett. Ez SEO szempontból is fontos, és már ingyenesen is hozzá lehet jutni ezekhez a tanúsítványokhoz.

Több honlapban gondolkodva, meghatározó az is, hogy hány weblapot szeretnénk a szerveren tárolni. Ezen kívül léteznek aldomain-ek is, melyek SEO szempontból külön aloldalként működnek. Például a spiritlab.hu aldomain-je lehet valami1.spiritlab.hu, valami2.spiritlab.hu, stb. Ezek száma is korlátozva lehet, viszont az aldomain-ek után nem kell domain költséget fizetni, illetve plusz tárhely költséget, ha a weboldal tartalma nem haladja meg a tárhely méretét.

Vannak ingyenes webtárhelyek, de ezeket nem javaslom (tisztelet a kivételnek). Sokszor elérhetetlen ügyfélszolgálat, „elszállt honlap” a szerver működés kiesés miatt, és szerver frissítésének kimaradása jellemzi ezeket a megoldásokat. Nincs ingyen ebéd. Ráadásul a bejáratott, keresőoptimalizált honlapunk megy a kukába, mely mögött nagy munka van. Ne építsünk mocsárra házat. Ráadásul még a domain név sem minden esetben elhozható, ha meggondolnánk magunkat.

  • Domain név
    Ez nagyjából 2 e Ft-ért igényelhető évente. A .hu végződésű domain neveket ma már 1, 2, 3, stb. évre előre ki lehet fizetni, és létezik domain átirányítás is, így ez nem lehet akadálya a tárhelyszolgáltató váltásának. Hiszen nem fogod elbukni a pénzt, amit előre kifizettél erre a célra.
  • Logókészítés 
    Komoly cégnek nem árt legalább a kisarculat közül egy megfelelő logóval rendelkeznie. Ennek ára általában 50 e Ft. A tervezés során több terv készül el és azok közül lehet választani. Ezt a színvilágot felhasználva letisztult, impozáns arculatot lehet létrehozni úgy, hogy ezt összhangba hozzuk akár a megvásárolt grafikai sablonnal. Így nincs szükség ezen kívül grafikai tervezésre. Természetesen, ha igény van egyedi ikonokra, vagy egyéb grafikai elemre, akkor az növelheti az árat.
  • WordPress grafikai sablon ára / grafikai tervezés site-building
    Nem nagyon érdemes ingyenes megoldásban gondolkodni (fent kifejtettem miért), mert bruttó, általában 5-10 e Ft-tól 35 e Ft-ig találunk grafikai sablonokat (az oldalon nettó árat tüntetnek fel). Professzionális WordPress grafikai sablonok. Számtalan mintaoldal érhető el a fenti linken, így meg tudod nézni, hogy milyen weboldalt lehet kihozni ezekből a sablonokból.
    Dönthetsz úgyis, hogy nem veszed meg a grafikai sablont, hanem grafikussal megtervezteted az oldalt. Ez függ a website-od jellegétől, ami lehet webshop is, és vagy blog oldal, illetve, hogy hány grafikai tervet kérsz. És meghatározó az is, hogy hány aloldalra készíti el a grafikus a tervet. Nyilván, ha csak a tartalom változik, akkor felesleges minden egyes aloldalra grafikai tervet készíttetni. Ezek költsége 100-150 e Ft-tól több százezer forint is lehet. Ezt a site builder-nek össze is kell raknia (grafikai tervek alapján a weboldalt), ami 50-100 e Ft-tól szintén több százezer forintba is kerülhet bonyolult, sok funkcióval rendelkező oldal esetén.
  • A WordPress  weboldal készítés ára
    Miután megvan a „munkaanyag”, illetve annak költsége, nézzük meg, hogy mennyibe kerül összerakni a weblapot. Pár menüponttal rendelkező, egyszerűbb honlapok már a „munkaköltségen” kívül 50-100 e Ft-tól elérhetőek. Bonyolultabb, webshopok pedig több millió Ft-ba is kerülhetnek.
  • Háttérben működő adatbázis tevékenység
    Meghatározó az is, hogy milyen adatbázis tevékenység lesz a honlap mögött. Azaz front-end részen (ami kapcsolatban van a felhasználóval) kívül a back-end (ami nem látható, de a háttérben működik, lásd adatfeldolgozás) mi történik pontosan? Magyarán, például szükség van egy hírlevélküldő szoftverre, ami gyűjti a háttérben az adatokat. Ezekről az integrált rendszerekről és árakról már írtam korábban. Hatékony e-mail marketing

Ha form-ot tölt ki a user és erről kapsz egy e-mailt, az elég alap megoldás. De ha ezeket az adatokat tárolni kell egy rendszerben, és például Excel-ben lehívható kell, hogy legyen, az már plusz pénzbe kerül. Ha integrálhatónak kell lennie ezeknek az adatoknak például külön csoportba sorolva a lead-eket (érdeklődőket), ügyfeleket, hírlevél feliratkozókat, az elég sok plusz munkát rejt magában.

Ráadásul a kiküldendő levelek grafikai és webjogi értelemben történő átgondolása is nagyon fontos!

  • Pluginok (bővítmények)
    Sok ezer plugin (bővítmény) érhető el, melyek többnyire ingyenesek, de vannak fizetős programok is. Ezek felelnek a funkcionalitásért. Például szeretnél orvosként egy naptár funkciót, akkor ennek kapcsán egy pluginra lesz szükséged. A bővítményeknek lehet egyszeri vagy éves díja, de 5 e Ft-tól 50 e Ft-ig érhetőek el ezek a pluginok.

Ha példának okáért webshopod van, akkor a bankkártyás fizetés kapcsán is szükséged lesz pluginra.

  • Ez nagyon drága! Biztos?
    Sajnos manapság minden az, bár ez sokak számára relatív. Aki 50 e Ft-ért készít weboldalt fő állásban és havonta 20 weblapot elkészít (1 M Ft) bevétel. Ebből levonjuk a marketing költséget, adót és egyéb tételeket, akkor megkaphatjuk egy weboldalkészítő reális fizetésének az átlagértékét. Nyilván ezek nagyjából kikalkulált értékek. De hogyan lehetséges hétköznap, minden nap egy új honlapot elkészíteni, ami alsó hangon is minimum 1-2 hétig azért el szokott tartani?

Ezen kívül számtalanszor belefutunk előre nem kalkulált plusz munkába, amiről nem tehet az ügyfél, így azt nem feltétlenül szokták kiszámlázni. A webfejlesztő sem tehet róla, de a WordPress-t sok ezren fejlesztik, élő folyamat, mely sokszor bonyodalmakat szül, és nem mindig kompatibilis emiatt egymással a rendszer minden része. Ez a többi rendszer esetében is így van. Nyilván nem egy nap alatt fog a sok ezer webfejlesztő egyszerre frissíteni a pluginokat, grafikai sablont és a keretrendszert…

WordPress weboldalkészítés árak kapcsán itt találsz további infót. Meglévő honlapok továbbfejlesztését illetően is szoktak az emberek a webfejlesztőtől segítséget kérni. Ilyenkor sokan nemet mondanak, mert nem ők készítették el korábban a weblapot, melyben lehetnek hibák. És a fejlesztő mire elmélyedne a sok ezer kódsorban, annyi erővel már új weblapot is létre tudna hozni, mely kapcsán (saját munkája) teljes mértékben tudna felelősséget vállalni.

felhő, integralt folyamatok

Csináld Magad! 

Az időt + energiát pénzzel lehet megtakarítani. De Te is megtanulhatod, hogy hogyan készítsd el a weblapodat. Több fórum áll rendelkezésre, és cikkek, videók is találhatók a WordPress weboldalkészítés kapcsán a neten. A plugin írót vagy a supportot is felkeresheted, és webfejlesztők is a segítségedre lehetnek. De akad olyan fejlesztő, aki nem szeret „apróságokkal” foglalkozni és el akarja kerülni a bizonytalan dolgokat.

Most, hogy átlátod hogyan épülnek fel a WordPress weboldal árak akár kódolás nélkül a „fogd és vidd” elven keresztül is felépítheted saját honlapodat. Fontos, hogy magyarítani is tudd majd a honlapodat. Ha komplex weboldalban gondolkozol és nincs programozói tapasztalatod, akkor érdemes inkább szakemberre bízva professzionális weboldal készítés árak iránt érdeklődnöd.

Hiszen lesz olyan dolog, amit nem biztos, hogy meg tudsz majd csinálni és így félbe fog maradni a honlap elkészítése. Túl sok ideig pedig nem érdemes „fél” honlapot fent hagyni a szerveren, mert SEO és ügyfél szempontból sem túl szerencsés.

Az csak a kezdet, hogy kész a honlap… – online marketing

Sok milliárd honlap van a neten és azzal, hogy lesz Neked is egy weblapod, még semmi nem fog történni. Szükség van keresőoptimalizálásra (havidíjas és egyéb keresőoptimalizálási árak), illetve online marketing kampányra, lásd online marketing költségek. Ez alapján fizettet hirdetések segítségével tudod többnyire elérni a leendő ügyfeleket. Ez külön tervezést igényel. Természetesen ebben is tudunk Neked segíteni.

Találkoztam olyan ügyféllel, aki honlapkészítést szeretett volna megrendelni, de mikor elmondta a stratégiát, lebeszéltem róla. A termék ugyanis nagyon általános volt, minden sarkon találni ilyet bőven. Tapasztalatból tudom, hogy sok-sok KKV online felépítése után miben van fantázia, és miben nincs. Felesleges fél millió forintot fizetni, hogy ezt az élet visszaigazolja. Később hálálkodott is az ügyfél, mikor kiderült, hogy tényleg nem volt reális az elképzelés.

De honnan tudta volna ő mindezt? És mi értelme ugyan pénzt keresve csalódást okozni bárkinek? Arra is volt már példa, hogy más, jóval kedvezőbb megoldást javasoltam ügyfelemnek. Nem várható el ugyanis, hogy ő mindent átlásson az online marketing, keresőoptimalizálás, webergonómia, grafikai tervezés, webfejlesztés területén. Különben minek keresett volna meg?

A cél az, hogy minél hamarabb, minél több elégedett vevőt konvertáljunk a lehető legkevesebb marketing és egyéb költség segítségével, mely befektetésnek minősül. Azonban nem lehet egy huszadrangú termékből nagy profitot csinálni. Az online marketing ugyanis csak felerősíti azt ami van. Ha rossz a termék / szolgáltatás, a marketing akkor sem tud csodát csinálni…

WordPress honlap karbantartás árak

Miután elkészült a honlap, karban kell tartani. Frissíteni kell a keretrendszert, pluginokat és a grafikai sablont. A pluginok pár naponta, a többi általában pár havonta frissül. Előtte érdemes back-up-ot csinálni, hogy ha valamilyen probléma fellép, akkor vissza lehessen állítani a régi oldalt. Ennek az ára a weboldal nagyságától függően általában 8-25 e Ft között mozog havonta, bővebb infó: WordPress honlap karbantartás árak

Vírusmentesítés és hacker támadás elleni védelem

Főleg a COVID óta egyre nagyobb az online térben a forgalom. De a gazfickók is többen nyomulnak itt. A WordPress a legnépszerűbb CRM rendszer és nyílt forráskódú, így előszeretettel törik fel. Sokszor ezt észre sem vesszük. és így szintén hátra kerülhet a keresőben a cégünk „reklámtáblája”. Így nem árt azt karban tartani, de előtte a tűzfalat és vírusvédelmet is kiépíteni: Feltört WordPress honlap vírusmentesítése és weboldal feltörés elleni beállítások 

Jupiter sablon, fizetős grafikai sablon és profi hosting szolgáltató

Hosszú évek óta dolgozunk együtt a Jupiter sablon fejlesztőivel. Az ügyfélszolgálat általában 1-2 munkanapon belül válaszol és folyamatosan, ingyenesen frissítik a sablont. A support szolgáltatás a sablon megvásárlása után 6 hónapig tart. Vannak konkrét mintaoldalak, de gyakorlatilag bármi megvalósítható. Találkoztam már olyan supporttal is, ahol válaszra sem méltattak bennünket, így nagyon jól tudom, hogy milyen különbségek lehetnek.

Ezen kívül évekig kerestük a megfelelő tárhely szolgáltatót is, akinek a szerverét SEO szempontból is rendszeresen teszteljük. Szeretünk rugalmas, nyitott emberekkel dolgozni, akik folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat és kedvező áron, minőségi szolgáltatást biztosítanak. Természetesen ügyfeleinknek igény esetén segítünk megfelelő szakembereket ajánlani erre a célra is, hogy egy kézben mindent megkapjon tőlünk.

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
gerillamarketing reklámnyereséges vállalkozás