Tévhit: weboldal felújítás, honlap javítása, redesign WordPress fejlesztőkkel…

Home / webfejlesztés / Tévhit: weboldal felújítás, honlap javítása, redesign WordPress fejlesztőkkel…

Elszállt az idő a honlapod felett? Unalmas, régimódi? Nem akarod, hogy ezzel azonosítsák a cégedet, márkádat? Modernebb, impozánsabb honlapot szeretnél Magadnak? Nem emlékszel mikor frissítetted utoljára, és nem reszponzív az oldalad? Gondolkozol azon is, hogy megtartsd a régi oldalt, vagy átirányítsd az új honlapra?

Mielőtt csak a módosítandó dolgokra kerülne a figyelem, első lépésben keress egy szakembert, aki pontosan átlátja, hogy mit érdemes és mit NEM érdemes megváltoztatnod. Lehet ugyanis, hogy leendő ügyfeleket vesztesz, mert SEO/webergonómiai szempontból rossz döntést hozol. Más a grafikai szempont és más a marketing.

Ha az eredeti szándékod az, hogy minél több, minőségi látogató jöjjön a honlapodra és jó benyomásokkal távozzanak onnan, akkor rájuk kell összpontosítanod és a 0. lépésben egy megfelelő szakemberrel beszélned, aki ötletel, meghallgat, hatásos javaslatokat ad Neked.

Nézzük meg, hogy hogyan fest egy régi oldal redesign előtt és után a weboldal felújítás során. És, hogy mikor érdemes a weboldal felújításba belekezdened, ami egyébként akár kisebb grafikai munkával vagy anélkül is megvalósítható.

A honlap javítása ugyanis profi (akár ingyenes) képek, illetve „előregyártott” díjmentes WordPress ikonok elhelyezésével, WordPress fejlesztőkkel is elvégezhető. Nyilván logótervezéshez azonban szükség van grafikusra és az előzetes grafikai tervezésben is ők tudnak segíteni.

De, ha van olyan mintaoldal, ami tetszik nekünk, akkor akár meg is spórolható a grafikai költség. Természetesen egyedi fejlesztésű oldalban is gondolkodhatunk. Ha nem világos, hogy mi a különbség a kettő között: A WordPress honlapkészítés előnyei / hátrányai és íme sok hasznos infó: konkrét webfejlesztés árakról

Az, hogy a kkv-nak szüksége van-e honlapra nem vitás. De az, hogy mivel azonosítják a cégedet az sem mellékes dolog. Ezért, ha a dinoszaurusz korából származik a honlapod és a funkcionalitás is frissítésre szorul, akkor érdemes a weboldal felújításán elgondolkodni.

A honlap javítása, weblap felújítás, weblapfejlesztő és grafikus segítségével

Először is tisztázni kell, hogy konkrétan milyen változtatásra van szükség:

  • grafikai és vagy
  • funkciót érintő módosítások,
  • marketinget érintő, például SEO munkálatok,
  • melyeket egymással össze kell hangolnunk.

Egy letisztult, egységes színvilággal, stílussal és professzionális hatású brand építésére alkalmas logóval, néhány (akár ingyenes) képpel is nagyon jó hatást lehet elérni. Ha WordPress grafikai sablont használunk ehhez, ami nagyjából 10- 30 e Ft, és elkészítünk hozzá egy profi logót, ami nagyságrendileg 50 e Ft, akkor akár már ezzel el tudunk indulni. Már „csak” össze kell rakni a honlapot, a tartalmat feltölteni és magyarítani a sablont…

Ezután az elkészült logóhoz igazítjuk a honlap színvilágát, stílusát. Természetesen arra is lehetőség van, hogy egyedi grafikai tervek alapján készüljön el a honlap és ez esetben nem lesz szükség a sablonra. Ezt WordPress alá behúzhatjuk, de akár egyedi fejlesztésű honlapban is gondolkodhatunk. A lényeg, hogy pontosan tudd, hogy mit szeretnél és milyen rendszerben kellene mindezt megvalósítani.

Fontos tisztázni, hogy a kisebb honlapfejlesztés nem tévesztendő össze az egész honlapot nagy mértékben megváltoztató redesign-nal. Ez ugyanis magában foglalja a szerkezeti és kinézeti változtatásokat is. Így egy új, a mai kornak, trendeknek megfelelő honlapunk lesz a webfejlesztőnek és grafikusnak köszönhetően.

Nézzük meg, hogy mik az alap funkciók, illetve, hogy mi milyen honlapot szoktunk felépíteni: 

Modern, letisztult website-od lesz
…melyre igazán büszke lehetsz.

A keresők legjobb barátja
Segítünk úgy beállítani weblapodat, hogy a Google és a Facebook barátja legyen.

Nincs rejtett költség
Nincs havidíj, és korlátlan számú aloldalt, képet tudsz létrehozni.

Nem kell aggódnod a bírságok miatt
A jogszabályok, rendeletek által előírt dokumentumokat és működést biztosítjuk (kérésedre jogi szakembert ajánlunk).

Te Magad is könnyedén szerkesztheted 
Saját, magyar nyelvű admin felületen.

Honlapod folyamatosan pénzt fog termelni Neked
A weblapkészítésen túl, teljes online marketing támogatás nemcsak elméletben, gyakorlatban is!

Különleges megjelenés
Kérésedre iparművész grafikus tervezi meg és „tuningolja fel” a design-t.

Bármilyen funkciót lefejlesztünk Neked
Továbbfejlesztjük, átalakítjuk honlapodat, ha később meggondolnád Magad.

Csak mobilbarát megoldásról lehet szó
Minden eszközön (mobil, tablet, PC, stb.) tökéletesen fog működni a weblapod.

Villámgyors weboldalad lesz
4 mp betöltődési idő = 40% user veszteség.

Hecker támadások elleni védelem
Egyre több a cyber támadás, mely tönkre teheti a weblapodat.

Garanciát adunk
Csak elégedett ügyféltől fogadunk el pénzt.

Mikor érdemes a weblap felújításában gondolkodni és hogyan?

Ha nem elérhető az oldal, vagy gyakran van ezzel probléma. Ez lehet szerver oldali, de az is lehet, hogy feltörték az oldalt (nem mindig könnyű ezt megállapítani egyből). Az is elképzelhető, hogy spam érkezik a weboldaladról a leendő ügyfelek üzenetei helyett. Esetleg senki nem tölti ki a kapcsolati űrlapot vagy nem kapod meg az üzeneteket.

Ha kevés a látogató (ami lehet SEO hiányosság is), illetve magas a visszafordulási arány (megtalálják a honlapunkat, de hamar odébbállnak), akkor érdemes átnézni a honlapot és igény esetén végrehajtani a weboldal felújítást. Elképzelhető ugyanis, hogy azért kevés a látogatás, mert a Google-ben rossz helyezést kaptunk a rossz minőségű honlapunknak köszönhetően.

Megeshet, hogy szétesik a weboldalad tartalma. Esetleg nagyon lassan töltődnek be a képek… Ez mind bosszantó tud lenni Neked is és a felhasználóknak is. Ebben az esetben is egyértelmű, hogy honlapfejlesztésre van szükség.

Ha a konkurens honlapok, grafikai és funkciókat érintő trendek leelőztek minket, és már nem szívesen azonosulunk a meglévő honlapunkkal, akkor szintén célszerű lehet weblapfejlesztővel beszélnünk. Brand esetén ez nagyon fontos, hogy ne akkor keressük meg a weblapfejlesztőket, amikor már összedőlt a weblapunk, hanem járjunk a versenytársak előtt.

A honlapfejlesztés alkalmával ezen kívül a tűzoltás nem a legjobb megoldás. De az is elképzelhető, hogy csupán SEO szövegírás segítségével új tartalmakra van szükségünk: SEO cikkírás árak. Érdemes folyamatosan tesztelni, karbantartani (kocsihoz hasonlóan) az oldalt és a felhasználók visszajelzésére is nagy hangsúlyt fektetni. Végül is nekik készül az oldal. A Smart Look-kal tudod például felvenni a látogatók viselkedését a honlapodon.

Ha nehezen vagy egyáltalán nem tudsz új funkciókat telepíteni a honlapodon az szintén annak a jele, hogy érdemes váltanod. És természetesen a reszponzivitás ma már alap kérdés.

Gondolkozzunk az ügyfél fejével és ne akarjunk túl sok mindent egyszerre megvalósítani, mert abból csak káosz lesz. Miután kitisztult, hogy mit szeretnénk és sikerült egyszerűsíteni, azután nekiláthatunk és bekérhetünk árajánlatot.

A ház építéshez hasonlóan előre tisztázni kell a WordPress fejlesztőkkel, hogy mire van szükség pontosan. Nem mindegy, hogy egy vagy két emeletes házat akarunk építeni, mert az alapok is ehhez mérten lesznek elkészítve. A user-ek igényei folyamatosan változnak, régebbi grafikai megoldások elavulttá válhatnak. Ne higgyük, hogy miután elkészült a weblapunk, hátra dőlhetünk és többet nem kell vele foglalkozni.

Magát a honlapfejlesztést a látogatók és ügyfeleink is díjazni fogják, mely a bizalmat, elköteleződést segíti elő. Az is elképzelhető, hogy nem elérhető már a weblapfejlesztő, vagy megbetegedett, esetleg profilt váltott. Ezért is érdemes WordPress weblapban gondolkodni, melyet más is tud szerkeszteni, de kisebb tanulással akár mi magunk is megtanulhatjuk mindezt.

SEO szempontból egyre meghatározóbb a felhasználói élmény. Erre egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, mert a Google az oldal-élmény algoritmus alapján is nézi a weblapunkat. Emellett külföldi oldalakat, trendeket is érdemes szemügyre vennünk.

3 másodperced van, hogy meggyőzd a nagyérdeműt. Ha lassú a honlapod, akkor nem sok esélyed van arra, hogy téged választanak. Emellett a korszerűtlen megoldások (például flash, nem megfelelő kódolás használata) szintén szóba kerülnek. Emellett szakemberre bízzuk a munkát, ahogyan a Te feladataidat is Te látod át és nem az ügyfeled.

Érdemes felmérned, hogy mi az, amit automatizálni tudsz, milyen funkciók segítenék pontosan a kényelmedet és spórolnának meg Neked sok-sok időt. Az is előfordulhat, hogy csak optimalizálni kell a meglévő honlapot, esetleg linképítéssel megerősíteni a forgalmat. Plusz az is, hogy a honlap szövegét is érdemes marketing és SEO szempontok alapján aktualizálni.

A különféle követőkódok, például Google Analytics elhelyezése a megújult honlapon szintén fontos feladat. A Search Console esetében a TXT-rekorddal érdemes dolgozni, hogy pontos mérési eredményeket kapjunk, de az Analytics esetén a rosszul elhelyezett kód okozhat mérési pontatlanságot.

A honlapfejlesztés lépései

Tehát adott a konkrét elképzelés, hogy min szeretne változtatni az ügyfél, melyet összehangolunk SEO, azaz keresőoptimalizálási, online marketing, webergonómia, grafikai és webfejlesztő szemszögből is. Sok esetben egyszerűbb új honlapot fejleszteni. De arra is volt már igény egy webshop esetén, ahol az egyedi tervezésű honlapot kellett WordPress alá behozni, ugyanazzal a grafikával, amit már megszoktak az ügyfelek.

Meghatározó, hogy van-e adatbázis tevékenység a honlap mögött. Azaz, szükség van-e hírlevél, vagy ügyfélregisztrációs lehetőségre. Ezeket az adatokat ugyanis egy külön szoftver szokta összegyűjteni és a háttérben dolgozik ez a rendszer. Így bármikor elérhetőek az információk. Ezeket szintén érdemes az online marketinggel összehangolni, mert mi értelme hírlevélfeliratkozó formot létrehozni, ha a kutya sem fog feliratkozni?

Ha például Facebook kampányban gondolkozol, akkor érdemes az érdeklődőket (nem tévesztendő össze a vevőkkel, akik azonnal vásárolni fognak) a saját kommunikációs csatornádra hozni és feliratkoztatni őket. Utána már ingyenesen bármikor elérhetőek a számodra.

Nyugodtan átszabhatjuk a menürendszert, nem muszáj a régi megoldásokhoz ragaszkodni. Törölhetjük a régi tartalmakat, de ezt online marketing és SEO szakértővel előtte beszéljük meg, mert fordítva is elsülhet a mutatvány és erős aloldalakat törölhetünk el feleslegesen a föld színéről. Van olyan ügyfelem, akinél nem ez volt a probléma, hanem az, hogy ő erről nem is tudott, hogy egy gombnyomással a forgalma 20-30%-át elvesztette emiatt.

Weboldal felújítás, honlapfejlesztés előtte-utána

webgrafika, honlapszerkesztők

weblapfejlesztés, webdesign

weboldaltervezés, weboldalfejlesztés, weboldalszerkesztés

weboldal készítése, honlapkészítés, honlapszerkesztés

A weboldal felújításának ára

Hasonlóan a ház felújításához, nem mindegy, hogy mekkora honlap javításra van szükség. Volt olyan projektünk, ahol a régi weblap tartalmát egyszerűen át tudtuk húzni egy új, szép, trendi grafikai sablonra és így viszonylag könnyen sikerült megújítani a weblapot. Fontos, hogy a tárhelyszolgáltatód megfelelő szervert biztosítson, ahol a honlap tartalma elhelyezésre kerül.

Szerencsére átköltöztethető a honlap máshova, ha probléma lenne az adott tárhelyszolgáltatóval. Azonban felléphetnek funkciót illető problémák, ha például elavult verziójú php szervert használ a tárhely szolgáltató. Ezért arra is van lehetőség, hogy átnézzük a teljes honlapot és ellenőrizzük a dolgokat. Ez azért is hasznos, mert vírusmentesítésre is szükség lehet. Emellett mi karbantartást is vállalunk, így egy kézben mindent megkap az ügyfél.

A honlapfejlesztés, weboldal felújítás mellett nagyon fontos, hogy meg is találják azt a leendő ügyfelek.

Sok milliárd honlap van, ezért az, hogy van egy honlapod, még nem fog ügyfeleket hozni Neked. Szükség van keresőoptimalizálásra (SEO), hogy meg is találjanak minket a neten. Ehhez megfelelő kulcsszóra megírt, igényes honlapra és megfelelő linkekre van szükség, melyek erősítik az oldalunk relevanciáját. Emellett, meghatározó a konkurencia tevékenysége is.

A keresőoptimalizálás időbe, minimum hónapokba kerül, mire tényleges eredménnyel szolgál. Ezért hatékony lehet, ha azonnal működő, fizetett hirdetésekben is gondolkodunk: Facebook és Google Adwords (Ads) kampány kezelési árak. Ha biztosra akarsz menni, olyan céget bízz meg a weboldal felújítással, honlap fejlesztéssel, akik a SEO-hoz, online marketinghez is értenek és grafikusuk is van.

Fogod-e tudni szerkeszteni a honlapodat?

A WordPress honlap kapcsán erre van lehetőség. Rengeteg információ érhető el a neten angolul és magyarul a témában. Ezen a blogon is vannak ezzel kapcsolatosan infók. Ha egy Word-öt tudsz kezelni, akkor ebbe is bele lehet tanulni, persze attól függ, hogy mik a konkrét igények.

Milyen domain névben érdemes gondolkodnod, új honlap esetén?

Ez inkább SEO kérdés. Ma már egyre kevesebb a szerepe annak, hogy a kulcsszó benne legyen a domain névben. Sokkal fontosabb, hogy brand esetén ehhez igazodjon a név és ne csak a tevékenységet írja le. Emellett lényeges, hogy könnyen megjegyezhető, rövid domain névben gondolkozzunk. Fontos, hogy mi is azonosulni tudjunk a domain névvel. És meglévő lejárt domain-t is megvásárolhatunk, aminek van némi linkereje.

A weboldal felújításnál arra is volt már példa, hogy nem volt semmilyen SEO eredmény az adott honlap kapcsán, és szerette volna az ügyfél lecserélni a domain nevet. Ilyen esetben lehetőség van arra, hogy új honlapot készítsünk egy másik domain név alatt. A régit pedig át is tudjuk irányítani az új domain névre, így annak a régi honlapnak az erejét is megörökli az új honlap.

Hogyan tartható karban a honlapod a honlapfejlesztés után?

Ha WordPress honlapról van szó, akkor frissíteni kell folyamatosan a különféle szoftvereket, lásd WordPress honlap karbantartás árak. Ezeket ugyanis folyamatosan fejlesztik, így változnak. Hasonlóan ahhoz, ahogy a böngésző is frissül napról napra. Az alap rendszer frissítése mellett a pluginok-at és a grafikai sablont kell frissíteni. Ha elavult a rendszer, akkor feltörhető és a funkciók sem fognak megfelelően működni, így idővel a Google is visszasorolhatja az oldalt.

  • Igényes, letisztult, modern és reszponzív honlap, mely kifejezi vállalkozásodat, amivel az érdeklődők azonosítanak Téged.
  • Ne kelljen aggódni a bírságok miatt, és elveszni a jogi szövegekben (GDPR és egyéb jogszabályokkal történő kompatibilitás, melyben jogi szakember tud segíteni).
  • Ne kelljen rejtett költségeket fizetned a weboldal árat illetően.
  • Te is szerkeszteni tudd website-odat magyar szerkesztőfelületen keresztül.
  • Egyedi megjelenésed legyen, amit iparművész tervezőgrafikusok terveznek meg Neked.
  • Gyors legyen, mint a szélvész és legyen arra lehetőség, hogy akár (később) egyéni kérésed alapján is lehessenek rajta különleges egyedi funkciók.
  • Legyen úgy kialakítva már az elején a honlap, hogy a keresőben jó helyen jelenjen meg SEO (keresőoptimalizálás), Google Ads (Adwords) és Facebook reklámoknak köszönhetően, így egyből pénzt is termel Neked.
  • Igényed esetén a WordPress weboldal készítés árak tartalmazzák az online marketing tervet, szövegírást is, hogy egész biztosan azonnal hozza az ügyfeleket a weblapod.
  • A WordPress weboldal árak tartalmazzák a hacker támadás elleni védelmet, és a folyamatos karbantartást, frissítést is.
  • Segítsenek Neked hosting szolgáltatásban is.
  • Adjanak garanciát is.
  • Elég ha rendelkezel egy jó termékkel / szolgáltatással, a többiben, mindenben segítsenek Neked… teljes online jelenléted megszervezése komplexen, egy kézben, folyamatosan küldve az ügyfeleket számodra!

Keresztes Attila

KKV számára épít csapatunk, komplexen, testre szabott WordPress alapú, tovább fejlesztett honlapot/webshopot garanciával. Fontos, hogy ezek ne csak szépek legyenek, hanem folyamatos bevételt is biztosítsanak.  Jómagam ezt a folyamatot segítem elő a megfelelő kommunikáció, határidők betartása és minőség megteremtésével. PR szakon diplomáztam és 2005 óta rengeteg céget tettünk sikeressé.

Related Posts
weblapfejlesztés árakbérelhető webáruház